Blog

Lees meer over onze avonturen

Not So Basic

| Blog, Gamebasics

Laten we beginnen met een cliché: bij Gamebasics geloven wij in ‘work hard, play hard’. Niet alleen omdat we zelf games maken, en dus het spelen van onze eigen games onderdeel is van ons werk. Maar vooral ook om af en toe even te beseffen waar je mee bezig bent – Even het grotere plaatje bekijken. Je zou het ook “vier je successen”, of een andere hippe marketingterm kunnen geven. De kern is: dit jaar is tot nu toe hartstikke mooi voor ons. Releases, mijlpalen en bijzondere prestaties liggen daaraan ten grondslag. Om dit niet voor lief te nemen hebben we besloten dit met elkaar te vieren. We kozen zomaar een donderdag, die door de feestcommissie tot “Not So Basic” is omgedoopt.
Continue

De cup met de grote oren

| Blog, Gamebasics

In een stuk over onze strategiedag in 2019 stond een opmerkelijke spoiler. Geheel tegen onze gewoonten in beloofden we daar aan de slag te gaan met een feature. Belofte maakt namelijk schuld en een hectische en onvoorspelbare industrie als de onze maakt die schuld moeilijk in te lossen.

Continue

Indigo 2019

| Blog, Gamebasics

28 juni was de dag dat onze nieuwe game Dynasty Duels het levenslicht zag buiten onze veilige gamestudio in Zoetermeer. Althans als je alle gebruikerstesten en de huidige spelers van de soft launch in Nederland buiten beschouwing laat.

Continue

Buitenlandtrip Sevilla

| Blog, Gamebasics

Op zaterdag 18 mei vond de wedstrijd Sevilla – Athletic Club plaats. Een prachtige wedstrijd in de verhitte Spaanse subtop. Sevilla speelde nog voor een plek in de Champions League terwijl Club nog de Europa League kon halen. Extra bijzonder aan deze wedstrijd was dat het voltallige medewerkersbestand van Gamebasics aanwezig was.

Continue

De Kuip Cup 2019

| Blog, Gamebasics

Op 13 mei toog het Gamebasics-team richting de Kuip voor de officiële Kuip Cup 2019. Een bedrijventoernooi op het heilige gras in Rotterdam. Dat gras lag er weer prachtig bij, een fijne binnenkomer voor elke voetballiefhebber. Plaatsnemen in de uit-kleedkamer van Feyenoord was ook geen straf. En ook de organisatie was strak geregeld.

Continue

OSM heeft oog voor slechtzienden

| Blog, Development, Gamebasics, Goede doelen, OSM, Publicatie

Of je nu een spelletje speelt op je mobiel, of dat je werkt bij een game studio, je staat er niet snel bij stil dat er blinden en slechtzienden zijn die ook graag willen gamen. Terwijl we dagelijks worden overspoeld met nieuwe games, is er voor blinden en slechtzienden maar bar weinig keus. Dat realiseerde Galip (iOS‑ontwikkelaar en Community Manager bij Gamebasics) zich na het ontvangen van berichten van onze slechtziende OSM‑spelers… Continue

Gamebasics naar de Game Developers Conference 2019

| Blog, Gamebasics, Uncategorized

Op 16 maart 2019 stroomde San Francisco weer vol met enthousiaste professionals uit de gameindustrie voor de jaarlijkse Game Developers Conference (GDC). In totaal kwamen 29000 uit alle hoeken van de wereld naar dit vijfdaagse mega-evenement en wij waren er ook bij. Met vier man sterk hadden we keuze uit zo’n 780 presentaties. Natuurlijk valt er ook genoeg leuks te vertellen over bijvoorbeeld het bezoeken van de NBA wedstrijd van de Golden State Warriors (Go Warriors!), het wandelen door Chinatown of het fietsen langs de Golden Gate Bridge, maar we waren daar uiteindelijk voor de beurs. Daarom bespreek ik graag onze persoonlijke favorieten! “alright here goes!” Continue

Bouw een match engine en win 1000 euro!

| Blog, Development, Gamebasics, Gaming, OSM

Het Nederlands elftal speelt straks in de Nations League de halve finale tegen Engeland. Lukt het Oranje om door te gaan naar de grote finale? Wij kunnen het alleen maar hopen, maar jij kunt hier een voorschot op nemen! Dit kun je doen door een eigen simulatie te ontwikkelen en daarmee te simuleren wie de sterkste is. Dan hoeven we ons straks niet meer zo druk te maken over de uitkomst! Continue

Leuk dat je er bent

Kom eens langs op ons voetbalkantoor.
Je bent van harte welkom!

Gamebasics
Buitenom 263
2711 KB Zoetermeer

T +31 (0) 79 341 4450
E info@gamebasics.nl
I www.gamebasics.nl