Blog

Lees meer over onze avonturen

Hollanders in Duitsland

| Blog, Gamebasics, Voetbal

Wij vinden het belangrijk om ook ervaringen met elkaar op te bouwen, anders dan alleen werkervaringen. Dan leer je elkaar op een andere manier kennen en spreek je eens wat vaker met een collega waar je in het werk misschien wat minder contact mee hebt. Echt? Ja echt!

Tenminste, dat is één van de argumenten die we gebruiken om elk jaar met alle teamleden een trip te maken naar een mooie Europese stad en samen een voetbalwedstrijd te bezoeken.

In april 2018 was dit München, met in de Allianz Arena de wedstrijd met het meest irritante nummer ooit en de pot gegen Borussia ausser die der dem das Gladbach.

Eclatante 5-1 overwinning voor FCB. Veel goals, geen Arjen Robben op het speelveld. Lewandowski gaat het maken op het WK in Rusland.

De stad München is katholiek en aan het bier. Dat zijn kort gezegd de 2 meest kenmerkende aspecten van de Beierse cultuur, zichtbaar door dichte winkels op zondag en veel, grote biergartens die vroeg open gaan.  Een prettige stad om te verblijven, m.n. in het oude centrum, met een goed werkend metronetwerk, een leuke dierentuin en veel worsten.

“Diversiteit geen doel op zich” roept men vaak. Een bezoek aan Dachau (25 km vanaf München) maakt wel volstrekt duidelijk dat je zeker weet dat de uniformiteit die de nazi’s in die tijd nastreefden in ieder geval niet de goede kant op is. In Dachau word je geconfronteerd met de wijze waarop de nazi’s binnen enkele uren de mens uit ieder mens ramden in WII. Letterlijk.

Dit laat je tot in je diepste vezels voelen hoe groot het belang van de individuele vrijheid is én dat bij die vrijheid ook de verantwoordelijkheid hoort om daarbij niet de grens van een ander te overschrijden.

Kortom een weekend met afwisselende bezigheden en gevoelens. We had a good time!

Co-founder en één van onze voormalige directeuren, Jeroen Derwort, mocht natuurlijk ook nog mee. Het uitgebreide verslag en de knapste foto’s vind je op zijn eigen site .

 

Van een online game naar een social game

| Blog, Gamebasics

Lees een willekeurig artikel over hoe je een goede casual game maakt en het eerste advies is altijd: zorg dat het een social game is. Dat social game een buzzword is geworden maakt het ook een abstract begrip. Je moet het vooral doen, maar wat het nu precies is blijft vaak onduidelijk. Dooddoeners als ‘zorg dat je spelers hun vrienden uit kunnen nodigen’ steken dan vaak de kop op. Daar zal iedereen het mee eens zijn. Maar hoe dan?

Continue

Gamebasics Hackathon 2.0

| Blog, Gamebasics

Creativiteit, samenwerking en een enorme dosis vrijheid; Op woensdag 17 mei 2017 was het tijd om de 2e editie van de Gamebasics Hackathon grandioos te laten beginnen. Grandioos? Jazeker! De vernieuwde drie man tellende organisatie had namelijk grote plannen met de kick-off. Dit keer geen kort praatje van de organisatie, maar Kevin Weijers  hield een inspirerend verhaal om alle Gamebasicsmedewerkers op te warmen voor een week vol innovatie. De middag daarvoor waren er door bevlogen professionals met werkelijke unieke en vooral vette ideeën pitches gehouden. Er vormden zich 7 teams welke allemaal een plek binnen het kantoor kregen, om een week lang aan hun eigen idee te kunnen werken.  Continue

Kuipcup 2017

| Blog, Gamebasics

Voor het vierde opeenvolgende jaar maakte het Gamebasics sterrenteam zijn opwachting in de Kuip Cup. Dit prestigieuze bedrijventoernooi wordt gespeeld op het gras van de onverwachte Eredivisie Kampioen van Nederland 2016-2017.

Continue

Leuk dat je er bent

Kom eens langs op ons voetbalkantoor.
Je bent van harte welkom!

Gamebasics
Buitenom 263
2711 KB Zoetermeer

T +31 (0) 79 341 4450
E [email protected]
I www.gamebasics.nl