Afstuderen Software Engineering

Afstuderen Software Engineering

By september 4, 2014 Vacature No Comments

Afstuderen bij Gamebasics!

Studeer jij HBO Informatica of WO Informatica en ben je op zoek naar een uitdagende afstudeeropdracht? Bekijk dan hieronder onze opdrachten!

Bij Gamebasics krijg je als afstudeerder alle ruimte om te leren en jezelf te ontplooien. Je wordt onderdeel van het team en werkt samen met ervaren en gepassioneerde Software Engineers. Miljoenen voetballiefhebbers spelen Online Soccer Manager in 20 verschillende talen. Wat je bijdraagt zal dus niet onopgemerkt blijven!  We bieden je een zeer professionele en creatieve omgeving in ons voetbalstadionkantoor in het centrum van Zoetermeer.

Gamebasics is een erkend leerbedrijf waar vele stagiairs succesvol zijn afgestudeerd en nog steeds met veel plezier werken! We bieden op dit moment afstudeeropdrachten en stages aan op het gebied van software development. Als stagiair werk je onder professionele begeleiding aan een zelfstandige opdracht. We waarderen creativiteit en eigen inbreng. Een eigen opdracht bedenken behoort tot de mogelijkheden. Kijk hieronder naar de opdrachten die wij al in ons hoofd hebben.

Jij

 • Zoekt een afstudeerstage voor een relevante HBO of WO studie
 • Hebt ambitie om een goede (nog betere?) Software Engineer te worden.
 • Wilt werken met de nieuwste technieken
 • Wilt werken in een zelfstandig scrumteam
 • Hebt affiniteit met voetbal

Wij bieden

 • Een professioneel, jong team
 • Ervaring opdoen in een agile- / scrumomgeving
 • De slagroom op de taart van je afstudeerperiode
 • Een prettige en informele sfeer
 • Ruimte voor jouw creatieve inbreng
 • Goede stagevergoeding

Bij Gamebasics mag ik altijd zelf dingen inbrengen. Ervaren developers geven goede begeleiding en de ruimte om je te verdiepen in nieuwe technologieën. We proberen samen altijd een top product te maken, waar wijzelf en de gebruiker blij van worden. Het is ook leuk om in een omgeving te werken waar alles om voetbal draait. Er hangt een prettige, informele werksfeer en er is een hoop gezelligheid buiten de werkzaamheden om. Voor mij is dit echt de ideale stage.

Laurens Huijbrechts, developer en oud-stagiair

Onze opdrachten

 • Realtime messaging

  Er zijn meerdere momenten waarop we binnen OSM berichten willen sturen/pushen vanuit de backend naar de clients (iOS, Android, Web), zoals wanneer je wedstrijd is gesimuleerd, je asynchroon een achievement hebt behaald of wanneer je volgende tegenstander een trainingskamp heeft ingesteld. Het gebruik van notificaties is hiervoor niet voldoende, aangezien we als je de app/website op dat moment open hebt, direct een actie willen uitvoeren (animaties, verversen van data etc).

  We zoeken hier een crossplatform (iOS, Android en Web) oplossing voor die voldoende presteert om al onze gebruikers realtime updates te kunnen sturen. Doe onderzoek naar welke technologie het beste bij onze wensen aansluit en bouw een proof of concept. Houdt hierbij rekening met onze serverarchitectuur, bestaande uit meerdere servers achter een loadbalancer, en het feit dat er duizenden gebruikers tegelijk in OSM zijn ingelogd.

  Platforms en technieken waarmee je in aanraking komt zijn: C#, .NET, WebAPI, SignalR.

 • Leaderboards

  Het huidige leaderboardsysteem is alweer een tijdje geleden gemaakt. Inmiddels hebben we een aantal ideeën om dit te verbeteren op conceptueel vlak maar ook op architectonisch vlak. Zo kijken we tegenwoordig steeds meer naar de microservicesarchitectuur en willen we optimalisaties in de performance doorvoeren zodat dit minder zwaar drukt op onze servers. Er zullen miljoenen managers tegelijk moeten worden verwerkt in een zo kort mogelijke tijd.

  Vind je het leuk om een opdracht te doen in de backend en met .NET en microservices te werken dan is deze opdracht echt wat voor jou. Gevorderde kennis van databasesystemen is een pre.

  Platforms en technieken waarmee je in aanraking komt zijn: C#, .NET, WebAPI, microservices, MySQL.

 • Continious Integration voor iOS

  Oftewel zo snel mogelijk nieuwe functionaliteit bij onze managers brengen. Continuous Integration wordt steeds populairder en dat is met een reden. In de development-wereld waar scrum steeds meer gangbaar wordt is het belangrijk je product zo snel mogelijk bij je gebruikers aan te kunnen bieden.

  Het doel van deze opdracht is onderzoek te doen naar de verschillende opties m.b.t. CI en hoe deze toepasbaar is op OSM en haar development-cycle. Je levert aan het eind een onderzoeksrapport en een proof of concept op.

  Platforms en technieken waarmee je in aanraking komt zijn: Fastlane, Jenkins, XCode, Unit Testing, Docker, Swift.

Onze Kernwoorden

Voetbal, Innovatie, Scrum, Professioneel, Kwaliteit, Internationaal, Gaming.

Interesse?

Wij nodigen je uit om bij ons te solliciteren. Mail je CV en enthousiaste motivatie naar vacature@gamebasics.nl o.v.v. afstuderen of stage.

Heb je (inhoudelijke) vragen over de stageopdrachten? Dan staan we je graag persoonlijk te woord (079-3414450). Je kan dan vragen naar Youri Trugg, CTO.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. U wordt dringend verzocht het niet ‘toch te proberen’.

Gamebasics

We zijn Gamebasics. Nummer 1 mobile game studio in Nederland. Young professionals met een passie voor voetbal. Het team achter Online Soccer Manager.