Gamebasics krijgt een nieuw Management Team

16 december 2016

Per 1 januari 2017 zal Gamebasics door een nieuw Management Team geleid worden. Dit MT bestaat uit Jasper Schwartz (CEO), Bowie Derwort (CPO), Youri Trugg (CTO) en Dave van Velzen (CMO). Ik zal terugtreden, en het stokje aan hen overdragen. Hiermee gaat Gamebasics een nieuwe groeifase in. Het bedrijf dat ik ooit op mijn zolderkamer begon zal dan volledig op eigen benen staan.

Jasper Schwartz, de nieuwe CEO, heeft een jarenlange ervaring in HR en Operations. Hij is als geen ander in staat om de kennis en passie bij de mensen binnen het bedrijf te stimuleren en tot bloei te brengen.
Hij wordt bijgestaan door Chief Product Officer Bowie Derwort, die vanaf het begin betrokken is geweest bij Gamebasics. Hij heeft zich als Product Owner en Creative Director bewezen en heeft Online Soccer Manager in zijn DNA zitten.

Jasper SchwartzBowie Derwort

Youri Trugg zal zich thuisvoelen in de rol van Chief Technology Officer, nadat hij als Lead Developer en Product Owner waardevolle ervaring heeft opgedaan. Naast zijn technisch inzicht heeft hij de rust en het overzicht om alle technische uitdagingen te lijf te gaan die Gamebasics op haar pad zal vinden bij verdere expansie.
Vanaf 9 januari wordt het viertal gecompleteerd door Chief Marketing Officer Dave van Velzen. Hij komt Gamebasics versterken vanuit de Toto / Nederlandse Lotto en kan bogen op een succesvolle carrière als Marketing Manager op het hoogste niveau. Met zijn kennis en ervaring kan hij optimale uit het aanwezige marketingtalent gaan halen, zodat de ambitieuze groeidoelstellingen gerealiseerd kunnen worden.

Youri TruggDave van Velzen

Van keukentafel tot skybox

Toen ik in 2004 Gamebasics oprichtte samen met Frank Tijhuis, was het een start-up in de meest letterlijke zin van het woord. We werkten vanaf de keukentafel, personeel hadden we niet en overleg voerden we door onze stem te verheffen.

Vele jaren later en een aantal kantoorpanden verder, opereert Gamebasics vanuit een voetbalstadionkantoor met 45 medewerkers, en bedient meer dan 4 miljoen gebruikers wereldwijd. Het spreekt voor zich dat het bedrijf door de jaren heen enorm veranderd is, met onverminderd grote ambities.

Een aantal jaren geleden hebben we het traject om het bedrijf te verzelfstandigen ingezet. Frank heeft helaas om gezondheidsredenen al eerder afscheid moeten nemen. Nu het nieuwe management team er staat, kan ik dat ook zonder twijfels doen.

Betrokken

Ik blijf uiteraard als aandeelhouder van Gamebasics betrokken, maar niet langer in een operationele rol. Vanuit de Dutch Innovation Factory, ga ik werken aan nieuwe initiatieven, in gaming en daarbuiten. Maar natuurlijk zal ik de ontwikkelingen bij Gamebasics met interesse volgen, en een sparringpartner blijven voor het nieuwe MT.

Gamebasics’ missie om alle voetballiefhebbers in de wereld manager te maken van hun favoriete club is nog lang niet volbracht. Het was een voorrecht om de afgelopen jaren het bedrijf door een aantal belangrijke stappen te loodsen, die een nieuwe groeispurt mogelijk maken. Zo is OSM 3.0 uitgekomen, met de voetballicenties en een nieuw verdienmodel een springplank voor toekomstige ontwikkelingen. Onlangs werden we hiervoor nog bekroond via de Rabo Publieksprijs 2016, die we wonnen bij de innovation awards in Zoetermeer. Een mooiere afsluiting is niet denkbaar.

Onder de professionele en deskundige leiding, die uitgaat van het stevige nieuwe management team, gaat Gamebasics de investeringen van de afgelopen jaren verzilveren en OSM nog meer social, authentiek en laagdrempelig maken. Met als uiteindelijke doel om de #1 voetbalgame in de wereld te worden.

Deel dit artikel