Online Soccer Manager 3 wereldwijd gelanceerd!

11 mei 2016

Gamebasics, de Nederlandse game studio die verantwoordelijk is voor Online Soccer Manager (OSM), lanceert de nieuwste versie van zijn game, op woensdag 11 mei 2016. OSM 3 is wereldwijd beschikbaar en zal uitgebracht worden op iOS, Android, Web en Facebook. Het meest opvallend is de aanwezigheid van officiële clublogo’s en spelersfoto’s van o.a. de Eredivisie. Hierdoor krijgen de spelers nu letterlijk een gezicht in de game.

Het design van OSM is volledig op de schop gegaan, maar met de mascotte nog in zijn vertrouwde rol. Of je nu voor Ajax, PSV of Feyenoord kiest, de nieuwe vormgeving is toegankelijk en overzichtelijk op pc’s, telefoons en tablets. De uitstraling is strakker en moderner en sluit beter aan bij de belevingswereld van voetballiefhebbers van alle leeftijden.

Gebruikers krijgen meer keuzes in de gameplay. Opties als oefenwedstrijden spelen, trainen en zelf een competitie starten zijn sterk verbeterd. Door het introduceren van een nieuwe valuta wordt het belangrijker hoe gebruikers hun inkomsten slim investeren. Dit voegt een hele nieuwe dimensie toe aan het spel.

OSM_Press_2

Nederlandse game studio innoveert concept van succesvol voetbalmanagementspel met OSM 3.

Jeroen Derwort, CEO van Gamebasics, over OSM 3: “We hebben allemaal gezien hoe spannend voetbal kan zijn met de ontknoping van de Eredivisie. Die spanning kun je dankzij de rechten van de Eredivisie in OSM nogmaals beleven. Ajax fans kunnen bijvoorbeeld in de nieuwe OSM alsnog kampioen worden. Ik denk wel dat ze daar behoefte aan hebben na afgelopen zondag.

De huidige versie van OSM wordt gespeeld door 4.5 miljoen spelers. De nieuwe versie gaat een nog grotere impact hebben op de markt van de voetbalmanagementspellen. Met de officiële rechten, het nieuwe design en de nieuwe valuta, heeft Gamebasics er hard aan gewerkt om met OSM 3 een unieke voetbalmanager neer te zetten. Het zijn spannende tijden voor voetballiefhebbers wereldwijd.

Over Gamebasics

Gamebasics is de Nederlandse game studio die de app Online Soccer Manager (OSM) uitbrengt. Gestart in 2001 vanuit een zolderkamer in Zoetermeer, telt Gamebasics nu 40 voetbalgekke medewerkers, die hun werk doen vanuit een voetbalstadionkantoor voorzien van een tribune, een skybox en een levensgroot doel. De missie van Gamebasics is om voetballiefhebbers wereldwijd het gevoel te geven dat ze manager zijn van hun favoriete voetbalclub.

Over OSM

Online Soccer Manager (OSM) is de grootste game in de appstores van Nederlandse bodem, gespeeld door 4,5 miljoen voetballiefhebbers in meer dan 100 landen, waarvan 400.000 in Nederland en België. In de app wordt de deelnemer manager van zijn favoriete voetbalclub en beheert zijn team van A tot Z om de door het bestuur opgelegde doelstelling te realiseren. De deelnemer bepaalt de tactiek, organiseert de trainingen en stelt de opstelling vast. Maar hij kan ook besluiten over het uitbreiden van het stadion met extra zitplaatsen, of het aantrekken van sponsors.

Deel dit artikel