Afstuderen en stagelopen met resultaat

02 februari 2017

Gamebasics heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het bieden van mogelijkheden voor (afstudeer)stages. Bijvoorbeeld door zichtbaar en actief te zijn bij de Dutch Innovation Factory (DIF), waar ons voormalige CEO, Jeroen Derwort, een bestuurdersrol heeft. We zijn trots op de resultaten en op de positieve ervaringen met stagiaires de afgelopen jaren en geven daarom graag een overzicht van deze resultaten.

Het bieden van stages heeft voor ons toegevoegde waarde om drie redenen. Allereerst is het zo dat we allemaal op school hebben gezeten en/of gestudeerd hebben en dus weten wat een goede stage of gave afstudeeropdracht kan doen met je motivatie en start van je loopbaan. Daar willen we graag aan bijdragen. Ten tweede is het voor ons een manier om talent te spotten en nieuwe jonge collega’s te vinden. Tot slot is het vervullen van een begeleidende rol voor onze teamleden, een mooie extra mogelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling.

Wat cijfers!

2015

Aantal studenten: 3
Diploma: 3
(Tijdelijk) contract na stage: 1

2016

Aantal studenten: 7
Diploma: 7
(Tijdelijk) contract na stage: 5

Studenten met onderstaande studierichtingen op HBO / WO niveau hebben wij al begeleid: (Technische) Informatica, Human Technology, Sport & Marketing, Small Business & Retail Management, Human Resource Management en Bedrijfskunde.

Wat waren de resultaten van de studenten?

  • Android watch (prototype)
  • Apple watch app (prototype)
  • UX Toolkit en UX lab (+ een prachtig onderzoek over User Experience waardoor wij ons bewuster zijn van het belang om user feedback continue in te zetten voor doorontwikkeling van OSM)
  • Social Mediastrategie & content (3 afstudeerders)
  • Concurrentieonderzoek
  • Beoordelings- en functioneringssystematiek (advies)
  • Opzet Data Warehouse (die we gaan gebruiken)

Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid voor studenten(groepen) om een opdracht te komen doen, die past binnen een bepaalde module van hun studie. We bieden dan hulp bij het vaststellen van de opdracht, benodigde bedrijfsinformatie, tijd van onze teamleden en het werken vanuit ons voetbalstadionkantoor. We danken natuurlijk ook de stagiaires die uiteindelijk door hun vaardigheden en inzet deze mooie resultaten hebben opgeleverd!

Deel dit artikel