OSM 3 aankondiging op Campus Party Europe

30 mei 2016

OSM 3 is 11 mei 2016 live gegaan. Op de Campus Party 2016 in Utrecht, lichtte CEO van Gamebasics Jeroen Derwort in een korte talk de beweegredenen toe en deelde de eerste resultaten. De aanwezigen kregen inside informatie over de keuzes die gemaakt zijn bij de ontwikkeling en een sneak peek van een optie die nog in ontwikkeling is.

De Campus Party is een groot internationaal techfestival. Het evenement werd voor het eerst in Utrecht georganiseerd. Zo’n 2000 deelnemers, waaronder studenten, startende ondernemers, programmeurs, dronevliegers en gamers, gaven demonstraties of deden mee aan challenges.

Voor de verschillende onderwerpen die op de Campus Party aan bod kwamen, waren stages gemaakt. Zo was er de Science stage en de Enterpreneurship stage. Het verhaal van Jeroen vond plaats op de Digital Entertainment stage, op zaterdag 16:00 uur. Voor het eerst werd er concept art getoond van de nog in ontwikkeling zijnde ‘Match Experience’. “Een feature die de beleving in OSM nog groter zal maken”.

Fox Sports nam een kort interview af Jeroen voor het programma Dutch College League over eSports. Het is uitgezonden op dinsdag 7 juni 2016.

De ‘Campuseros’, zoals de festivalgangers worden genoemd, konden behalve spreekbeurten bijwonen ook aan workshops deelnemen en technische toepassingen uitproberen. De VR brillen waren niet aan te slepen: fietsen, over palen lopen of skydiven in virtual reality, er was van alles op VR gebied te doen. VR was duidelijk een populair thema op deze Campus Party.

Kopstukken waren er genoeg. Prins Constantijn probeerde een fietstocht op VR en Neelie Kroes en Sander Dekker waren van de partij. Naast enkele toonaangevende bedrijven zoals Cisco en DJI lieten ook Nederlandse universiteiten zien wat ze in huis hadden. Zo konden we robots van de Universiteit Eindhoven tegen elkaar zien voetballen.

campusparty-students

Over Campus Party
Campus Party begon in 1997 oorspronkelijk als LAN-party in Spanje en is inmiddels onder techtalent uitgegroeid tot een internationaal begrip. Er zijn al meer dan vijftig edities georganiseerd, waaraan in Mexico dit jaar twintigduizend studenten deelnamen. De Jaarbeurs-editie is na Madrid, Berlijn en Londen de vierde Europese editie en is de eerste in Nederland. Het ultieme doel is om van Campus Party een jaarlijks festival te maken, waar talent inzicht krijgt in de mogelijkheden van technologie en gestimuleerd wordt om mee te werken aan toekomstgerichte oplossingen. Daarnaast worden studenten gemotiveerd om samen met anderen nieuwe ondernemingen op te zetten, die gebruik maken van de toepassingen van technologie.

Campus Party is het grootste en meest centraal gelegen evenement tijdens Startup Fest Europe.

Deel dit artikel