De cup met de grote oren

11 oktober 2019

In een blog over onze strategiedag 2019 stond een opmerkelijke spoiler. Geheel tegen onze gewoonte in beloofden we daar aan de slag te gaan met een feature voor OSM. Belofte maakt namelijk schuld en een hectische en onvoorspelbare industrie als de onze maakt die schuld moeilijk in te lossen.

Toch wilden we dit graag omdat we hadden besloten dat de grootste wens van onze gebruikers niet langer genegeerd kon worden. Ja, het is een technisch ingewikkeld project. Ja, het verandert de kern van hoe gebruikers OSM spelen. En zo waren er nog meer redenen om het niet te doen.

Maar we deden het wel. Onze gebruikers wilden namelijk schitteren op het hoogste niveau in OSM. De beste clubs van Europa in een knockoutsysteem tegen elkaar. Met één winnaar. Diep van binnen wilden wij dat allemaal ook. Want als voetbalfan is dat het hoogst haalbare.

We gingen voortvarend aan de slag. Al snel werd er een betaversie opgeleverd waar honderduizenden gebruikers meehielpen aan het aanscherpen van de feature. Op 17 september werd er op de grote knop gedrukt. In een klap werd de Tournooi-feature voor elke gebruiker in OSM beschikbaar. Onze Instagram en Facebook veranderden in stromen van hartjes en lievelingsclubs.

Het wordt veel gezegd: luister naar je gebruikers. Dat deden we al erg veel maar nog niet op zo’n massale schaal. Als een release dan zo vlekkeloos gaat en de ontvangst zo goed is, blijft er trots over. En dit is pas het begin. Onze gebruikers willen nog veel meer en wij ook! Misschien moeten we vaker dingen gaan beloven.

Deel dit artikel