Clash tussen Gamebasics FC vs Worrell & Jetten FC bij DSO

14 juli 2016

Woensdag 13 juni nam Gamebasics het in een spannend voetbalduel op tegen de beste elf van accountantskantoor Worrell & Jetten, op het terrein van sv DSO Zoetermeer. Tegen alle verwachtingen in hielden de accountants goed stand. Na de reguliere speeltijd stond de brilstand nog op het bord. Pas na het nemen van strafschoppen kon Gamebasics de zege veilig stellen.

De teams maakten hun opwachting op het hoofdveld van sv DSO. Vooraf kreeg Gamebasics als hoofdsponsor van de club het thuisvoordeel en de favorietenrol toebedeeld. Op het veld bleek hier weinig van. “Er zijn geen kleintjes meer op dit niveau”, aldus de linksachter van Gamebasics. Het was niet zo dat de accountants de wedstrijd controleerden, maar ze stelden wel een aantal kansen samen. Over en weer verschenen de spitsen voor het doel, maar geen van hen stond op scherp. Jordy Oosting en Nick de Lima misten namens FC GB opgelegde kansen. Achteraf claimden zij dat er Pokemon op de doellijn van de tegenstander hadden gezeten. Maar hoe het ook zij, na 90 minuten was het geheel in stijl met het afgelopen EK nog 0-0.

Toen strafschoppen de beslissing moesten brengen, wist het elftal van Gamebasics de zenuwen niet iets beter onder bedwang te houden. Eén strafschop van Worrell werd knap gestopt door keeper Luuk de Laat. Een andere werd overtuigend naast geschoten. De buit was binnen en beide teams konden genieten van een welverdiende derde helft. In de Business Club van DSO praatten ze nog wat na, onder het genot van een koud biertje en een heerlijke barbecue die uitstekend verzorgd werd door de club.

Het was een zeer geslaagde voetbalavond die ongetwijfeld een vervolg gaat krijgen.