Gamebasics genomineerd voor Ster van Zoetermeer

16 september 2016

Gamebasics is genomineerd voor de RVOZ ondernemersprijs: de Ster van Zoetermeer. Als één van de vijf bedrijven dingen we mee naar ‘het mooiste compliment dat een Zoetermeerse ondernemer kan ontvangen’, zoals de ondernemersvereniging RVOZ het treffend noemt. Woensdag 21 september wordt op het miljoenennota ontbijt van de RVOZ bekend wie er met de prijs vandoor gaat.

Gamebasics is een echt Zoetermeers bedrijf, ontstaan vanaf een zolderkamer en uitgegroeid tot een onderneming met 45 medewerkers, verdubbeld in de afgelopen 2 jaar en gevestigd in het Stadshart. Het kan als gaming bedrijf een nationaal en internationaal uithangbord van Zoetermeer zijn. Online Soccer Manager (OSM) heeft een bereik van 4 miljoen gebruikers wereldwijd, dat maakt het de grootste game in de appstores van Nederlandse bodem. Dat deze in Zoetermeer bedacht is en ontwikkeld wordt, is iets om trots op te zijn voor Zoetermeer als ICT stad.

Dit jaar is er bovendien een belangrijke mijlpaal voor Gamebasics bereikt. Een nieuwe versie van OSM is uitgekomen op 11 mei 2016, die grote ambities waarmaakt: de voetbalrechten van o.a. de Eredivisie, Serie A en de Bundesliga zijn verworven. Dit maakt van Gamebasics, naast het bijzondere voetbalstadionkantoor, nog meer een virtueel voetbalbolwerk. Er is meer dan anderhalf jaar hard aan de nieuwe versie gewerkt en er zijn al mooie resultaten behaald, waardoor Gamebasics klaar is voor verdere groei.

Over de RVOZ
De RVOZ is een ondernemersvereniging die zich op talrijke manieren inzet voor een gezond Zoetermeers ondernemingsklimaat. Dat doet RVOZ door middel van lobbyen en participeren in lokale regionale netwerken en organisaties. Zo is er bijvoorbeeld regelmatig periodiek overleg met de Zoetermeerse politiek. En ook trekt de RVOZ op met de werkgeversorganisaties MKB Zuid-Holland, VNO/NCW-West en de Kamer van Koophandel. Daarnaast organiseert het regelmatig netwerkbijeenkomsten.

Deel dit artikel