Gamebasics nieuwe partner van ADO Den Haag in de Maatschappij

11 november 2015

Deze maand werd het partnerschap van Gamebasics voor het nieuwe project van ADO Den Haag in de Maatschappij, Voortgezet Onderwijs (VO) Voetballeague, officieel gemaakt. Jeroen Derwort van Gamebasics en Robert Zwinkels van ADO Den Haag in de Maatschappij ondertekenden de overeenkomst.

De stichting ADO Den Haag in de Maatschappij organiseert sociaal-maatschappelijke activiteiten uit naam van voetbalclub ADO Den Haag. Eén van deze activiteiten is de ADO Den Haag VO Voetballeague.

De VO Voetballeague is een echte voetbalcompetitie voor veertien VO-scholen uit de gemeente Den Haag. De League draait echter om meer dan alleen voetbal. Gedurende de competitie zal ook op normen en waarden worden gelet en teams kunnen bonuspunten verdienen door op tijd te komen, sportief gedrag te tonen tijdens de wedstrijden, door themabijeenkomsten te volgen en door mee te doen aan side-events. Op deze manier leren de jongeren tijdens de competitie wat het betekent om te winnen, te verliezen en om samen te werken. Eén van de side- events zal een onderlinge competitie tussen de deelnemende scholen op Online Soccer Manager worden.

De kick-off van het project staat gepland voor 11 december 2015, waarna de competitie start op 10 januari en de jongeren een aantal maanden zullen strijden voor de hoogste plek. Voor iedere groep is er uiteindelijk een finale in het Kyocera Stadion.

foto-swinkels-derwort-2

Het nieuwsbericht op de site van ADO Den Haag.

Deel dit artikel