Gamebasics verlengt samenwerking met “ADO in de Maatschappij”

01 februari 2017

Gamebasics is geworteld in de Regio Haaglanden en wil graag bijdragen aan maatschappelijke initiatieven, waarbij voetbal de verbindende factor is.

Op zaterdagavond 21 januari 2017 is het partnerschap tussen ADO Den Haag in de Maatschappij en Gamebasics verlengd. Op de avond dat ADO kansloos ten onder ging tegen PEC Zwolle (1-2), ondertekenden Marco Esser, voorzitter van ADO Den Haag in de Maatschappij en Jasper Schwartz, Directeur van Gamebasics, de overeenkomst.

Ook dit jaar organiseert ADO in de Maatschappij weer een zaalvoetbalcompetitie voor leerlingen in het voortgezet onderwijs binnen de Gemeente Den Haag. De wedstrijden in “De ADO Den Haag VO Voetbal League”, worden iedere vrijdag gespeeld in Sporthal Lipa tussen 17.30 en 21.00 uur.

De leerlingen kunnen uiteraard punten verdienen met goede prestaties op het (zaal)voetbalveld, maar ook op een andere wijze.

Denk aan het realiseren van een aantal normen en waarden die we soms met elkaar vergeten: op tijd komen, goed omgaan met beschikbaar gestelde middelen (o.a. kleding) en correctheid naar scheidsrechter en tegenstander. Ook deelname aan maatschappelijke themabijeenkomsten levert punten op.

Bij het thema Participatie waar de VO League onder valt, worden bijeenkomsten georganiseerd i.s.m. After s’Cool, over het belang van school.  Leerlingen worden geholpen bij het maken van keuzes voor de toekomst, middels een interactieve bijeenkomst.

Deel dit artikel