Gamebasics zet belangrijke stappen in Brazilië

14 september 2016

Brazilië is een groot voetballand met een opkomende economie, waar OSM mateloos populair is. Alle reden voor Gamebasics om achter de voetballicenties van de clubs uit de Campeonato Brasileiro aan te gaan. Niet zonder resultaat: de clubs SC Corinthians en ES Vitória zijn de eersten waarmee deals getekend zijn. Er volgen binnenkort nog meer clubs uit de hoogste Braziliaanse divisie.

Voor voetballiefhebbers in Europa is Brazilië misschien ver weg. Maar in Brazilië heb je eigenlijk alleen maar grote clubs, met heel veel supporters. Corinthians bijvoorbeeld heeft 11 miljoen Facebook fans. Ter vergelijking, de in Nederland populairste club Ajax moet het doen met ‘slechts’ 2,3 miljoen volgers. Het geeft aan wat de potentie van voetbal en dus ook OSM in het Zuid-Amerikaanse land is.

Het is niet gemakkelijk om de Braziliaanse competitie binnen te halen, omdat met elke club afzonderlijk onderhandeld moet worden. Dat kan niet alleen telefonisch en via e-mail. Vandaar dat we meerdere malen in Brazilië zijn geweest om alle clubs langs te gaan, om ze warm te maken voor het idee van samenwerking en om de afspraken te formaliseren. Het resultaat is een uniek licentiepakket waar geen enkele andere partij over beschikt.

Voor een aantal clubs worden de laatste formaliteiten nog afgehandeld, maar we verwachten snel de logo’s van de clubs en foto’s van de spelers toe te kunnen voegen aan OSM. Hiermee doen we onze groeiende Braziliaanse gebruikersgroep een plezier maar ook vele andere voetballiefhebbers wereldwijd die zich aan het roer willen wanen van één van de legendarische clubs in de sterke Campeonato Brasileiro.

Behalve het gebruik van logo’s en spelersfoto’s, gaan we met alle clubs warme relaties aan. OSM is zeer geschikt om fans dichter bij hun club te brengen en dat biedt kansen om elkaar te versterken.

Zo zet Gamebasics weer een nieuwe belangrijke stap in haar missie om zoveel mogelijk voetballiefhebbers wereldwijd de kans te geven manager te worden van hun favoriete voetbalclub.

Deel dit artikel