GB Voetbaluitje 2015 naar Benfica

05 november 2015

Met 36 collega’s vertrokken we op dinsdag 3 november 2015 naar Lissabon voor de Champions League wedstrijd tussen SL Benfica en Galatasaray. In Estádio da Luz zagen we de thuisclub met 2-1 winnen in een bloedstollend duel.

We waren vroeg vertrokken om de stad Lissabon te kunnen verkennen. Het was prachtig weer, wat ons verblijf nog aangenamer maakte. In aanloop naar de wedstrijd waren vele Turkse fans te vinden in de straten. De meesten uitgedost in het shirt van hun vedette Wesley Sneijder.

lissabon-verkennen
turkse-fans

Wie in het centrum van Lissabon is moet een ritje maken met het traditionele trammetje. We lieten ons vervoeren naar een hooggelegen restaurant, waar we een diner genoten met prachtig uitzicht over de stad.

tram
uitzicht

Het stadion van Benfica, Estádio da Luz, is indrukwekkend en zeer modern. Met onze kaarten op de tweede ring hadden we een prima uitzicht over het veld. We waren in goed gezelschap, want Ronald de Boer zat drie rijen boven ons.

Wie vlak voor de wedstrijd nog even een sjaaltje wil halen kan terecht in de Benfica Megastore. Hier zijn natuurlijk shirts, sjaals en petten te koop. Maar de veeleisende fan kan vrijwel alles in de kleuren van Benfica krijgen. Bijvoorbeeld een pak SLB luiers. Je zou niet weten wat je zonder moet.

fanshop-luiers

Zowel Benfica als Galatasaray moesten deze groepswedstrijd in de Champions League winnen om kans te houden op de tweede ronde. In de eerste helft werd er behoudend gespeeld en waren er weinig kansen. De tweede helft maakte echter alles goed.

op-de-tribune

Jonas opende verdiend de score namens Benfica in de 52e minuut. De thuisclub zette aan en leek uit te gaan lopen, maar Galatasaray kwam toch vrij onverwacht weer op gelijke hoogte via Podolski. Er volgde een spannende slotfase waarin Benfica, dat in de 67e minuut de leiding had genomen via Luisao, Gaitan met rood zag vertrekken. De Turken wisten echter niet meer langszij te komen.

stadion-da-luz

Het was het zevende Gamebasics voetbaluitje. Deze mooie traditie bracht ons al bij Arsenal, Real Madrid, Celtic, AC Milan, Galatasaray, PSG en Benfica. Dit keer was de groep groter dan ooit: 36 GB’ers juichten SLB naar de overwinning!

Deel dit artikel