Global Game Jam Gamebasics een succes!

05 februari 2020

Van vrijdag 31 januari t/m 2 februari was het tijd voor de Global Game Jam van Gamebasics Studio op locatie van de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Vrijdagmiddag om 17.00 uur werd het wereldwijde thema van deze Global Game Jam bekendgemaakt en dit was: “Repair”!

Dit jaar hadden we maar liefst 40 deelnemers die naar aanleiding van het thema 10 teams hebben gevormd. Deze teams zaten verspreid over verschillende plekken in de Dutch Innovation Factory, waar de faciliteiten erg goed geregeld waren. Zo kregen de deelnemers op zaterdagavond pizza en zondagmiddag sushi om hard te kunnen blijven werken aan de games. Daarnaast was het voor de deelnemers mogelijk om te blijven slapen op locatie en daar werd dan ook zeker gebruik van gemaakt.

Op zondagmiddag werden de games na 48 uur ploeteren gepresenteerd en het harde werken heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Er zijn erg toffe games gemaakt in dit weekend, maar er kon maar één winnaar zijn volgens de jury en dat was: “Poophammerman”. Leuk feit is dat het team dat “Poophammerman” heeft gemaakt pas die vrijdag zelf gevormd is, dus dat is een knappe prestatie!

Wij willen iedereen bedanken voor de deelname en hopen jullie volgend jaar terug te zien!

Deel dit artikel