HHS studenten leren Software Architectuur bij Gamebasics

08 oktober 2015

Informatica studenten van de Haagse Hogeschool die het blok Software Architectuur volgen, vallen dit jaar met hun neus in de boter. Ze mogen een gamefeature voor Gamebasics ontwikkelen en krijgen daarbij begeleiding van ervaren game development specialisten.

De 22 studenten van INF-H, zijn al begonnen aan de feature voor Online Soccer Manager, die “World Domination” gaat heten. In groepjes werken ze hun architectuur en prototype uit. De begeleiding vanuit Gamebasics is in handen van Laurens Huybrechts, webdeveloper en alumni van de Haagste Hogeschool. “We willen de studenten kennis laten maken met game ontwikkeling in de praktijk en de keuzes die daarbij komen kijken”, legt Laurens uit. “De eerste resultaten zijn veelbelovend. Ik weet nog van mijn eigen studietijd, dat je in de praktijk het meeste leert.”

Vanuit de Haagse Hogeschool zijn Robbie Tosasi (expert software architectuur), Rob Loke (expert AngularJS) en Vincent Broeren (co√∂rdinator) betrokken bij het blok. Broeren: “Gamebasics heeft veel ervaring op het gebied van prototyping. De studenten leren bijvoorbeeld een pilot uit te werken met AngularJS. Ze kunnen met hun vragen goed bij de stakeholders terecht. Het enthousiasme straalt er vanaf!”

world_domination

Bij Gamebasics is een groot deel van de technische medewerkers afkomstig van de Haagse Hogeschool. Vanuit hun opleiding kunnen ze direct aan de slag om te werken aan de iOS, Android en web apps. Daarbij helpt het dat de studie aansluit op wat er gevraagd wordt in de praktijk. De motivatie om de studenten verder te helpen, is daarom ook groot.

Directeur Jeroen Derwort was zelf van 1997 tot 2002 te vinden op de campus van de HHS. “In die tijd was een gastcollege heel zeldzaam”, herinnert hij zich. “Terwijl ik de praktijk juist zo inspirerend vind. En het kan ook geen kwaad dat je als student weet welke mogelijkheden je in de buurt hebt. Om aan games te werken hoef je niet naar het buitenland. Het kan ook gewoon om de hoek, in Zoetermeer.”

Deel dit artikel