Hollanders in Duitsland

09 mei 2018

Wij vinden het belangrijk om ook ervaringen met elkaar op te bouwen, anders dan alleen werkervaringen. Dan leer je elkaar op een andere manier kennen en spreek je eens wat vaker met een collega waar je in het werk misschien wat minder contact mee hebt. Echt? Ja echt!

Tenminste, dat is één van de argumenten die we gebruiken om elk jaar met alle teamleden een trip te maken naar een mooie Europese stad en samen een voetbalwedstrijd te bezoeken.

In april 2018 was dit München, met in de Allianz Arena de wedstrijd met het meest irritante nummer ooit en de pot gegen Borussia ausser die der dem das Gladbach.

Eclatante 5-1 overwinning voor FCB. Veel goals, geen Arjen Robben op het speelveld. Lewandowski gaat het maken op het WK in Rusland.

De stad München is katholiek en aan het bier. Dat zijn kort gezegd de 2 meest kenmerkende aspecten van de Beierse cultuur, zichtbaar door dichte winkels op zondag en veel, grote biergartens die vroeg open gaan.  Een prettige stad om te verblijven, m.n. in het oude centrum, met een goed werkend metronetwerk, een leuke dierentuin en veel worsten.

“Diversiteit geen doel op zich” roept men vaak. Een bezoek aan Dachau (25 km vanaf München) maakt wel volstrekt duidelijk dat je zeker weet dat de uniformiteit die de nazi’s in die tijd nastreefden in ieder geval niet de goede kant op is. In Dachau word je geconfronteerd met de wijze waarop de nazi’s binnen enkele uren de mens uit ieder mens ramden in WII. Letterlijk.

Dit laat je tot in je diepste vezels voelen hoe groot het belang van de individuele vrijheid is én dat bij die vrijheid ook de verantwoordelijkheid hoort om daarbij niet de grens van een ander te overschrijden.

Kortom een weekend met afwisselende bezigheden en gevoelens. We had a good time!

Co-founder en één van onze voormalige directeuren, Jeroen Derwort, mocht natuurlijk ook nog mee. Het uitgebreide verslag en de knapste foto’s vind je op zijn eigen site .

 

Deel dit artikel