Bedrijfsbezoek JCI Gouda en Zoetermeer bij Gamebasics

03 mei 2015

Donderdag 30 april werden 11 personen van JCI Gouda, JCI Zoetermeer en JCI ’t Sticht welkom geheten door directeur/oprichter Jeroen Derwort voor een bedrijfsbezoek bij het kantoor van Gamebasics in Zoetermeer.

Tijdens de presentatie vertelde Jeroen over het ontstaan van Online Soccer Manager, 14 jaar geleden op een zolderkamertje. En hoe het is doorgegroeid naar een succesvol bedrijf met ruim 4,5 miljoen klanten wereldwijd per maand. Er was tevens aandacht voor de agile/scrum methodiek die door Gamebasics wordt toegepast.

Na de presentatie kregen de aanwezigen een rondleiding door het kantoor. Hierbij werd hen uitgelegd hoe het voetbalstadionkantoor tot stand is gekomen, en dat het thema voetbal overal in terug te vinden is. Van de schaalmodellen van stadions in de raamkozijnen, tot een groot doel met zitzakken met voetbalmotief in de hoeken.

De avond werd afgesloten met een gezellige borrel waarbij iedereen de ruimte nog eens goed kon bekijken.

Stefan van der Vlist, organisator van het bezoek namens JCI, was enthousiast. “Iedereen vond het een erg leuk en interessant bedrijfsbezoek. Vooral de totstandkoming van het bedrijf Gamebasics, het verdienmodel (sjeik modus), het bereik onder gebruikers en de flexibiliteit ten aanzien van de software (agile/scrum) vonden mensen erg boeiend. En natuurlijk jullie prachtige kantoor met overal het thema voetbal in terugkerend.”

JCI is een internationale netwerkorganisatie die dit jaar 100 jaar bestaat. Het gedachtegoed rust op vier peilers; Business, Community, Training en International. Een overkoepelend onderdeel hiervan is fun.

Deel dit artikel