Kick-off van de VO Voetbal League

17 december 2015

De ADO Den Haag VO Voetbal League is van start gegaan vrijdag 11 december 2015. Ruim 200 leerlingen van diverse scholen kwamen samen in het Kyocera Stadion. De VO Voetbal League is een voetbalcompetitie voor leerlingen vanuit het voortgezet onderwijs binnen de gemeente Den Haag. Gamebasics steunt dit initiatief en laat de deelnemers onderling in een Online Soccer Manager competitie spelen, waarin punten te verdienen zijn voor de totaalranglijst.

Rabin Baldewsingh (Wethouder Sport van de gemeente Den Haag) en Michel Kouer (projectleider) openden de middag. Daarna was het de beurt aan voetballegende en technisch manager ADO Den Haag John Metgod om een peptalk aan de leerlingen te geven. Hij sprak ze aan op hun verantwoordelijkheid en benadrukte het belang van plezier in het voetbal.

Ruben Schaken vulde aan: “De basis is voetbal, maar dit project is meer dan dat. Uit ervaring kan ik vertellen dat sportief gedrag en normen en waarden net zo belangrijk zijn als voetbalkwaliteiten. Daarom heeft ADO Den Haag in de Maatschappij niet alleen een voetbalcompetitie opgezet, maar ook een bonus cup. Deze cup telt net zo hard mee in de puntentelling als het voetbal. Teams kunnen bonuspunten verdienen voor het op tijd komen, sportief gedrag vertonen tijdens de wedstrijden, het volgen van themabijeenkomsten, side events en door zich in te zetten voor de samenleving.”

De deelnemers zetten tot slot onder toeziend oog van John Metgod hun handtekening onder een contract dat ze bind aan de voorwaarden van de League. De eerste competitieronde start op 10 januari 2016. Alle teams spelen minimaal vijf wedstrijden op verschillende zondagen. De competitie loopt van januari tot en met juni 2016 en de competitie zal worden afgesloten met een finaledag in het Kyocera Stadion. Voor meer informatie en het laatste nieuws omtrent de ADO Den Haag VO Voetbal League kunt u terecht op de website www.vovoetballeague.nl.

Deel dit artikel