Kuipcup 2017

16 mei 2017

Voor het vierde opeenvolgende jaar maakte het Gamebasics sterrenteam zijn opwachting in de Kuip Cup. Dit prestigieuze bedrijventoernooi wordt gespeeld op het gras van de onverwachte Eredivisie Kampioen van Nederland 2016-2017.

Het was drie hele dagen na de kampioenswedstrijd en De Kuip rook nog steeds naar feest. Het was een mooi feest, waar lang op is gewacht. Dan laat je de rotzooi een paar dagen liggen, da’s goed. Dat hoort. Het mag dan nog ruiken naar schraal bier en de tent ligt dan nog vol met vlaggenstokken en papieren kampioensschalen. Dat zijn de resultaten van een goed feest.

De groei van Gamebasics de afgelopen jaren zou op deze Kuip Cup ook zijn vruchten moeten gaan afwerpen. Door twee coaches aan te stellen, flink door te selecteren binnen het bestaande team en afstudeerders en stagiairs enkel en alleen nog binnen te halen als zij de selectie écht versterken.

Na drie oefenwedstrijden in de voorbereiding, met wisselend succes (het derde elftal van BSC ’68 tankte vertrouwen, door ons op een regenachtige donderdagavond met 14-3 van het matje te spelen), was de selectie bekend. Geen tranen, wel één team.

Doel was het podium. En we zouden er kort op zitten. En druk houden. Gezamenlijk. In een 4-4-2 opstelling spelen. Snel scoren en daarna inzakken. Elkaar de kansen gunnen. Doordekken. Bijsluiten en vooral ook meekantelen als de bal naar de zijkant ging. Blijven voetballen was ook het devies. Simpel spelen. Geen risico’s nemen en desnoods de bal de tribune in. Kortom, het kon niet misgaan.

Dat onze sterspeler in de eerste bewegingen van de warming up aangaf zijn slippertjes aan te trekken en dat een begenadigd oud-international na 2 x 12 minuten moesten afhaken, deerden ons behoorlijk.

Desondanks werd de eerste pot overtuigend gewonnen (tegen, zo bleek later, de zwakste tegenstander van het toernooi), de tweede pot jammerlijk gelijk gespeeld en daarna was het klaar. Mooi weer, fijne dag en helaas een kleurloze 12e plaats.

In ons jubileumjaar gaan we het podium halen! Zeker. Als je er bij wil zijn (op het veld of als toeschouwer): www.gamebasics.nl/vacatures/

Gamebasics Programma Kuipcup 2017
12.15 uur: Gamebasics – Motion10 (Varkenoord)
13.30 uur: Gamebasics – Daikin Nederland (De Kuip)
14.30 uur: Gamebasics – Finext (De Kuip)
16.30 uur: Gamebasics – Plan@Office (Varkenoord)

Onze selectie
Luuk de Laat
Sander de Gelder
Bjorn Jansen
Mark Engelsman
Galip Caliskan
Nick de Lima
Rick van der Valk
Sebastiaan Klein
Jordy Sangers
Fabian van der Kroef
Dave van Velzen
Rick Bartelink
Jasper Schwartz
Sjoerd Moret
Thijs Verboon
Jurgen Welschen
Raymond Manche

Deel dit artikel