Kuip Cup 2015

01 juli 2015

Voor het tweede jaar in successie, op weg naar een traditie, was Gamebasics de trotse deelnemer aan de Kuip Cup. Een bedrijventoernooi in een stadion in Rotterdam en op het trainingsveld van de bijbehorende club.

Met een schitterende 15e plaats in de vorige editie, was nu het doel om hoger te eindigen. Er werd door de positieven onder ons zelfs gedroomd van een top-10 klassering.

In een poule met bedrijven die selectiedagen hielden voor hun elftal (KPN, RABO) was het duidelijk dat we het moesten hebben van onze teamgeest en de individuele kwaliteiten van Sebastiaan Klein en Luuk de Laat.

Een onterechte eerste nederlaag (1-0 RABO), nadat Gamebasics in de dying seconds een penalty had moeten krijgen, werd gevolgd door een terechte 1-1. De mentale veerkracht én flexibiliteit van Gamebasics (6 invallers t.o.v. de eerste wedstrijd) waren hierbij de hoogtepunten.

In de 3e poulewedstrijd moest KPN verslagen worden. Na een belegering van ruim 14 minuten van ons doel weerstaan te hebben, werd onze topkeeper De Laat volkomen onverwacht verschalkt door de Hennie Meijer van KPN. Een late treffer en dus 2-0 nederlaag bezegelde ons lot als 4e en laatste in de poule.

De twee volgende wedstrijden tegen andere teams met veel pech, scoorden we er driftig op los, met als resultaat twee overtuigende overwinningen van 1-0 en een triomfantelijke 13e plaats.

Beker in de pocket en een mooie dag achter de rug. Top georganiseerd, prima weer, matig veld.

Met dank aan één van onze designers, Glafira Kushnir, die een record aantal van 1300 prachtige foto’s maakte. Zij schoot wel raak.

Deel dit artikel