Leerlingen over de vloer

13 april 2017

In het kader van de Doe Dag – Zoetermeer On Stage mochten wij ongeveer 25 enthousiaste leerlingen vertellen over wat wij dagelijks doen ‘op werk’.

Op 16 maart presenteerden we onze beroepen aan enkele honderden kids die op zoek waren naar een bedrijf om daar een dagje mee te lopen. Gewapend met onze game, een banner en een gezonde dosis zelfvertrouwen gingen we naar de Dutch Innovation Factory. De leerlingen kwamen ons met honderden tegelijk keuren en beslisten ter plekke of zij geïnteresseerd waren in onze vakgebieden. Na enkele leuke gesprekken wilden ongeveer 25 leerlingen een dag bij ons meekijken.

Op 30 maart was het zover. In de ochtend vertelden we de leerlingen welke verschillende beroepen er rondliepen en hoe tof het is om bij Gamebasics te werken. Daarna splitsen we ons op en gingen de leerlingen in groepjes mee met een designer, een tester of een communitymanager. Daar mochten ze tekenen, een app testen en onze spelers leren kennen. Daar stond tegenover dat wij mochten leren hoe zij tegen ons beroep, bedrijf en product aankeken. Ontzettend leerzaam!

Zo kwam het dat de meeste leerlingen met een glimlach richting het Stadshart en de McDonalds liepen en dat wij verder konden met een nieuwe blik op ons eigen werk. Volgend jaar hopelijk weer!

Deel dit artikel