Not so basic

15 november 2019

Laten we beginnen met een cliché: bij Gamebasics geloven wij in ‘work hard, play hard’. Niet alleen omdat we zelf games maken, en dus het spelen van onze eigen games onderdeel is van ons werk. Maar vooral ook om af en toe even te beseffen waar je mee bezig bent – Even het grotere plaatje bekijken. Je zou het ook “vier je successen”, of een andere hippe marketingterm kunnen geven. De kern is: dit jaar is tot nu toe hartstikke mooi voor ons. Releases, mijlpalen en bijzondere prestaties liggen daaraan ten grondslag. Om dit niet voor lief te nemen hebben we besloten dit met elkaar te vieren. We kozen zomaar een donderdag, die door de feestcommissie tot “Not So Basic” is omgedoopt.


Het idee achter “Not So Basic” was dus een leuke feestmiddag voor en door GB’ers. En wat zou jij ter vermaak voorstellen als je bij een gamestudio werkte? Games, spelletjes en soortgelijke zaken, toch? Dat is ook waar wij mee kwamen. Naast console games FIFA20 en Mario Kart, is er gestreden op de voetbal- en pingpongtafel. Allen in heuse toernooivorm. Deze 4 toernooien leverderden trotse kampioenen op, die daar vanzelfsprekend een mooie prijs voor kregen. Daarnaast kregen de winnaars eeuwige roem en een applaus.

Het toernooischema liet voor iedereen ruimte over om wat tijd vrij te besteden. Zelfs voor de fanatiekelingen die aan alle toernooien wilden deelnemen bleef er tijd over. Om je niet te vervelen in deze vrije tijd, had de organisatie ook nog eens 4 challenges op de agenda gezet. Deze challenges waren: Sjoelen, Darten, kantoorvoetgolf en een minitoernooi Dynasty Duels (onze nieuwe game). Net als de andere toernooien leverde elke challenge een winnaar op met een bijpassende prijs. Zo gingen velen van ons met een mooie vangst naar huis.

De toernooien en challenges waren de kern van de middag. Maar zonder brandstof kan niemand presteren. We hebben een hommage gebracht aan onze spelers, door typerende gerechten uit streken waar OSM veel gespeeld wordt op tafel te zetten. De gerechten kwamen uit: Het Midden-Oosten, Egypte, Turkije, Nederland, Zuid-Amerika en Italië.

Een hapje en een drankje smaken toch altijd net wat beter in een sfeervolle omgeving. Vandaar dat we ons kantoor een extra sausje hebben gegeven, speciaal voor deze middag. Zo hebben we onze koffiehoek omgetoverd tot een ware ‘beach bar’ en werd onze kantine een ‘Hollandse kroeg’.

Het was een hele toffe middag. Door competitie, versnaperingen en veel plezier hebben we ons weer helemaal opgeladen. Onze spelers kunnen zich schrap zetten; De volgende features, releases en mijlpalen komen er aan. We zitten vol energie en ideeën om onze games nog beter te gaan maken. We gaan hier bij Gamebasics nou eenmaal niet voor gemiddeld!

Deel dit artikel