Ontvangst hogeschool studenten

05 september 2014

Onder toeziend oog van burgemeester Aptroot werd in het Zoetermeerse stadhuis de nieuwe lichting informatica studenten welkom geheten. Gamebasics mocht hieraan een bijdrage leveren door de studenten te inspireren met het succesverhaal van zolderkamer tot voetbalstadionkantoor.

In de raadszaal van het stadhuis hadden zo’n 130 studenten van verschillende ICT studierichtingen plaatsgenomen. Zij werden verwelkomd door de burgemeester en de directie van de Haagse Hogeschool. Daarna was het de beurt aan Gamebasics. Directeur productontwikkeling Jeroen Derwort en developer Laurens Huybrechts, zelf afkomstig van de Haagse Hogeschool, praatten de studenten bij over de ontstaansgeschiedenis van Gamebasics en hun ervaringen over het werken bij een gamesbedrijf.

De Haagse Hogeschool dependance Zoetermeer is een belangrijke bron van nieuwe medewerkers en stagiairs voor Gamebasics. Toen de vraag werd gesteld aan de aanwezige studenten wie van hen Online Soccer Manager kende, gingen alle handen omhoog. Dat Gamebasics als werkgever in Zoetermeer gevestigd is, was bij de studenten minder bekend.

De gemeente Zoetermeer profileert zich als ICT stad, en geeft dit vorm door de aanwezigheid van zowel de Haagse Hogeschool als de Dutch Innovation Factory. Gamebasics, als belangrijke ICT werkgever in de games sector, steunt die initiatieven van harte.

Deel dit artikel