OSM verwerft de rechten van de clubs uit de Eredivisie

02 april 2015

ZOETERMEER – Vanaf het seizoen 2015/2016 zal Online Soccer Manager (OSM) kunnen beschikken over clublogo’s en spelersfoto’s van de Nederlandse betaaldvoetbalclubs uit de Eredivisie.

In het voetbalstadionkantoor van Gamebasics in Zoetermeer werd de overeenkomst beklonken. Directeur Jeroen Derwort tekende namens Gamebasics. Serge Rossmeisl (directeur FBO) en Louis Everard (directeur VVCS) zetten hun handtekening uit naam van de Stichting CAO voor Contractspelers. Naast de Eredivisieclubs zijn ook de clubs uit de eerste divisie (Jupiler League) onderdeel van de deal. De overeenkomst geldt voor een periode van 3 jaar.

Derwort: “Het is voor mij en voor Gamebasics een historisch moment. Met de officiĆ«le logo’s en spelersfoto’s van de Eredivisie- en Jupiler Leagueclubs krijgt het spel een grotere aantrekkingskracht bij een bredere doelgroep. Het sluit perfect aan bij de beleving van de voetballiefhebber. Sinds ik begon op mijn zolderkamer met Online Soccer Manager, heb ik er altijd naar gestreefd het spel te verrijken met de officiĆ«le clubrechten. Dat dit nu gelukt is, is een kroon op dat werk.”

De deal luidt een nieuwe fase in voor Gamebasics en Online Soccer Manager. “Het geeft me een trots gevoel dat we dit met ons enthousiaste en jonge team vanuit Zoetermeer voor elkaar hebben gekregen”, aldus Derwort.

Over OSM
Online Soccer Manager wordt in Nederland door ruim 300.000 mensen gespeeld. De deelnemer wordt manager van zijn of haar favoriete voetbalclub, en mag alle beslissingen nemen van een manager. Welke speler staat in de basis? Welke spits moet er gehaald worden? Breiden we het stadion verder uit? Dagelijks wordt er een wedstrijd gesimuleerd in een virtuele wereld. Via mobiele telefoon, tablet of PC kunnen de deelnemers hun instellingen doen. (Zie: www.osm.nl)

Nieuwe versie
Achter de schermen werkt Gamebasics druk aan een nieuwe versie van Online Soccer Manager, waarin de verworven rechten een prominente plaats krijgen. In de eerste helft van 2016 moet die nieuwe versie uit gaan komen.

clubs
Deel dit artikel