OSM verwerft de rechten van de Jupiler Pro League

02 februari 2016

BRUSSEL – Vanaf het huidige seizoen 2015/2016 zal OSM kunnen beschikken over de clublogo’s en spelerfoto’s van de clubs uit de Belgische Jupiler Pro League. In Brussel werd hiertoe een overeenkomst gesloten tussen Gamebasics en de Jupiler Pro League.

De rechten, die verworven zijn voor een periode tot en met het seizoen 2017/2018, zullen door Gamebasics gebruikt gaan worden in de nieuwe versie van OSM, die in het tweede kwartaal van 2016 gelanceerd gaat worden.

De samenwerking zal verder gaan dan alleen het gebruik van clublogo’s en spelersfoto’s. Het is een echt partnerschap, waarin gemeenschappelijke marketingactiviteiten ontplooid gaan worden om Online Soccer Manager (OSM) in België te promoten. Bijvoorbeeld via social media, televisie en diverse andere kanalen. In het hoofdkantoor van de Pro League, gelegen in hartje Brussel op een steenworp afstand van het Koning Boudewijnstadion, werden hiervoor de eerste intenties op papier gezet.

DSC03784

CEO van de Pro League Ludwig Sneyers benadrukt het belang van een langdurige samenwerking: “Wij werken graag lang met partijen samen, dat vinden we belangrijk. Vandaar dat we ook eerst in Zoetermeer zijn gaan kijken. Wat ik daar heb gezien, was overtuigend. Dit is allang geen zolderkamerproject meer, maar een echte business. OSM kan helpen het Belgische clubvoetbal meer te laten leven bij de supporters.”

Jeroen Derwort, CEO van Gamebasics, is eveneens zeer verheugd met de deal. “België is een belangrijke markt voor Online Soccer Manager, waar nog veel potentie in zit. Met de rechten van de clubs uit de Jupiler Pro League kunnen we Belgische fans een mooier product aanbieden. Daar komt nog eens bij dat we meer voetbalfans kunnen bereiken.”

Bij de lancering van de nieuwe versie van OSM, waarin de rechten een prominente plaats krijgen, zal een officiële kick-off van de samenwerking worden georganiseerd.

De clubs die dit seizoen in de Jupiler Pro League uitkomen zijn AA Gent, Club Brugge, Anderlecht, Oostende, Zulte Waregem, Racing Genk, Standard, Charleroi, Lokeren, Kortrijk, KV Mechelen, STVV, Waasland-Beveren, OH Leuven, Moeskroen-Péruwelz en Westerlo.

Deel dit artikel