Ouch, het einde van Dynasty Duels

01 maart 2021

We gaan stoppen met het ontwikkelen van Dynasty Duels. Onze tweede game, die we ontwikkelden naast OSM, heeft niet gebracht waar we met z’n allen van droomden en waar het team keihard voor heeft gewerkt.

Met OSM hebben we een succesvolle game die al meer dan 15 jaar spelers over de hele wereld mooie momenten geeft. Een unieke en mooie game, mede omdat het door sommige van onze spelers al vanaf het begin wordt gespeeld en het door ons elke dag gekoesterd en doorontwikkeld wordt. Een game die ons vertrouwen geeft in wat we kunnen, maar ook het inzicht geeft dat er geen vast recept is voor succes.

“Games maken is ingewikkeld, dat weten we, de kans van slagen is ontzettend klein. Maar dat weerhoudt ons er niet van om het te proberen, hoe dan ook leren we ontzettend veel van deze ervaring.” zei Product Owner Sebastiaan Klein begin 2020 nog. En zo is het precies.

Met OSM als achterliggende ervaring, lag de lat voor Dynasty Duels hoog. In onze zoektocht naar een tweede succesverhaal voor de langere termijn (we’re not looking for a one day fly) hebben we met Dynasty Duels niet voldaan aan de eisen die we hier voor onszelf aan stelden én gaf de markt aan dat het onvoldoende potentie had om op de langere termijn succesvol te zijn. 

Om die redenen gaan we Dynasty Duels binnenkort definitief uit de stores halen. 

Zuur voor onze spelers die het spel waardeerden, feedback gaven en bleven spelen. 

Zuur voor iedereen binnen Gamebasics die er tijd en volle energie in heeft gestopt. 

Tuurlijk. Ook zoet. Mooie reis geweest, gebouwd, geknokt, heel veel geleerd, ruzie gemaakt, vertrouwen opgebouwd, collega’s beter leren kennen én van de grond af aan een heel mooi & kwalitatief goed product neergezet. 

Maar ja, je wil toch winnen. Succes hebben. 

Zoet zien en proeven, zo vlak na iets zuurs, zal wel. No pain no game. Okay, no more clichés. 

Oh ja, we stoppen hier niet. OSM blijft onze grote liefde en krijgt de volle aandacht. Verwacht daarnaast de komende jaren van ons mooie (nieuwe) games. Houd ons in de gaten als je van mobile games, sports en/of voetbal houdt, maken we af en toe je dag wat mooier.

Deel dit artikel