Buitenlandtrip Sevilla

20 mei 2019

Op zaterdag 18 mei vond de wedstrijd Sevilla – Athletic Club (2-0) plaats. Een prachtige wedstrijd in de verhitte Spaanse subtop. Sevilla speelde nog voor een plek in de Champions League terwijl Club nog de Europa League kon halen. Extra bijzonder aan deze wedstrijd was dat het voltallige medewerkersbestand van Gamebasics aanwezig was.

Eens per jaar gaan we op de zogeheten Buitenlandtrip. Met München van vorig jaar nog vers in het geheugen vertrokken we dit keer naar het zonnige zuiden. Sevilla is een Spaanse stad zoals je haar verwacht: zon, terrassen, siësta en passie voor voetbal voeren de boventoon.

Veel van ons hadden gehoopt op Quincy Promes, de Nederlandse sterspeler die verdort op de bank bij Sevilla en af en toe mag invallen als rechtsback. Zelfs daartoe kwam het niet. Wel zagen we de brille van Ben Yedder (maker van de 1-0), de professionele hardheid van het centrale duo Mercado – Kjær, de flitsen van aanvoerder en Spaans international Navas en het tactisch verrassend sterk spelende Club met oude rot García als aanjager.

Hoogtepunten vanaf de tribune waren het uit volle borst meegezongen clublied, het vocaal aanwezige uitvak en de berusting bij de oudere supporters die dit hele circus al honderden keren voorbij hadden zien komen.

Een kers op de taart was de aanwezigheid van onze Spaanse communitymanager. Deze vrijwilliger, die onze Spaanstalige OSM-gebruikersbasis ondersteunt op het gebied van support, feedback en het tegengaan van cheaters, voegde zich bij ons. Trots waren we om dit uithangbord van onze gebruikers te ontmoeten. Die trots was geheel wederzijds gezien zijn opkomst in het officiële OSM-tenue.

Naast het voetbal was er veel ruimte voor gezelligheid, een prachtige stadswandeling en een ijskoude cerveza hier en daar. Een Gamebasics-uitje uit het boekje.

Deel dit artikel