Strategic Business Change studenten onderzoeken OSM

11 april 2016

In het vak Strategic Business Change kregen studenten van de Haagse Hogeschool die de opleiding Business & IT Management volgen, de opdracht zich te verdiepen in Online Soccer Manager (OSM). De vraag: hoe kan OSM zich in de toekomst blijven onderscheiden waardoor het aantal spelers kan blijven groeien?

Via het Business Model Canvas en andere theorieën maakten de studenten hun ideeën visueel. Hoewel ze maar een paar weken de tijd hadden, wisten de deelnemers aardig wat creativiteit ten toon te spreiden.

Originele presentaties

De presentaties waren bijzonder origineel. Omdat er geen Powerpoint mocht worden gebruikt, moesten de leerlingen met een alternatieve presentatievorm op de proppen komen.

Eén groep presenteerde hun ideeën rondom een tafel met papieren erop, als ware het een militair strategisch plan. Een ander groepje maakte er een talkshow van, compleet met een soort Paul Witteman die de vragen stelde aan drie experts. Er kwamen films en fictieve journaals voorbij. De groep die ons trakteerde op een pakje voetbalkaartjes, om ons fysiek te laten ervaren hoe leuk en spannend het uitpakken van een kaartenpakketje aanvoelt, won uiteindelijk de competitie. Hun boodschap: bouw een dergelijke mechaniek in OSM.

IMG_0113
IMG_0114

Behalve presentaties en pitches hebben de studenten vuistdikke adviesrapporten opgeleverd. Het was natuurlijk onmogelijk voor ze om binnen een paar weken het hele complexe ecosysteem, zoals dat rondom een social game als Online Soccer Manager bestaat, te doorgronden. Maar het praten over het spel leverde al veel nieuwe inzichten op, met een frisse blik van buitenaf.

In mei 2016 zal een nieuwe versie van OSM het licht zien. En wie weet zijn er al ideeën in verwerkt uit deze editie van Strategic Business Change.

Haagse Hogeschool

Gamebasics werkt nauw samen met de Haagse Hogeschool, zowel met vestiging Den Haag als Zoetermeer in de Dutch Innovation Factory. Als opdrachtgever is Gamebasics betrokken bij diverse blokken, o.a. Strategic Business Change en Architectuur. De studenten kunnen hierdoor kennis maken met het ontwikkelen van games en het werken in de game industrie. Gamebasics begeleidt ook stagiairs en afstudeerders bij het behalen van hun bachelor of master diploma. Bekijk hier de actuele vacatures en stageopdrachten: https://gamebasics.nl/vacatures/.

Deel dit artikel