Strategiedag Gamebasics 2015

20 januari 2015

Gamebasics is op alle gebieden te vergelijken met een voetbalclub. Het team bestaat uit ambitieuze leden, er zijn specialisten, trainingen, voorbereidingsdagen, trainingskampen en zoals vandaag ook een tactiekbespreking: de Strategiedag 2015. Hier, in de Haaienzaal in Blijdorp, wordt de richting van de club besproken, doelen bepaald en informatie over concurrenten gedeeld. Zoals het een hoofdcoach betaamt neemt directeur productontwikkeling Jeroen Derwort het woord tijdens de bespreking.

Qua aantallen begint de Gamebasics-familie inmiddels te lijken op een elftal met complete begeleidingsstaf. De teller stopt pas bij 31 medewerkers (en er zit nog rek in). Aandachtig neemt iedereen de informatie tot zich. Er wordt gesproken over de behaalde records, uitdagingen en OSM 3.0, het gloednieuwe project van Gamebasics.

Dan is het tijd voor de specialisten. Jurist Roberto deelt zijn kennis van de juridische kant van de voetbalwereld, historisch gezien en recentelijk. Niet in de laatste plaats omdat er ons ook op juridisch gebied uitdagingen te wachten staan. Om nog maar niet te spreken over het prominente probleem matchfixing, ook een probleem in de virtuele gamewereld.

Arabist Maarten vertelt over de Arabische wereld en de uitdagingen die er liggen om daar een online voetbalmanagementspel te promoten. Conclusie is dat het spel in dat gebied een toegespitste strategie vereist.

De coach schetste, de specialisten spraken, de lijnen zijn uitgestippeld. De bal ligt in onze hoek. Het is tijd om de strategie om te zetten in spetterende resultaten!

Deel dit artikel