Studenten Vrije Universiteit doen onderzoek naar OSM

05 november 2015

Studenten van de Vrije Universiteit van Amsterdam die het vak ‘Service Science’ volgen aan de Faculteit van Exacte Wetenschappen, gaan onderzoek doen voor Gamebasics. Ze nemen naar keuze een aantal onderdelen van Online Soccer Manager (OSM) onder de loep. Hun advies zal gebruikt worden om OSM in de toekomst verder te verbeteren.

VU-University-Amsterdam-logoHet vak Service Science bekwaamt de studenten in multi-disciplinair werken. Jaap Gordijn is associate professor in service science en innovatie. Hij begeleidt het vak vanuit de faculteit. Hij is content met de bijdrage van Gamebasics aan het vak. “De studenten leren hoe een electronische service geanalyseerd en verbeterd kan worden. Online Soccer Manager is een aansprekend voorbeeld voor hen. Een game die als online service door ruim 4 miljoen mensen wereldwijd gebruikt wordt. Veel aansprekender ga je een casus niet krijgen!”

Er zijn drie OSM challenges waar de studenten hun tanden in kunnen zetten. CEO Jeroen Derwort van Gamebasics introduceerde het bedrijf en de challenges bij de studenten in een gastcollege. “De meeste studenten kennen OSM wat het voor hen gelijk al een leuke opdracht maakt” merkte Jeroen Derwort op. “Ze stelden scherpe vragen aan mij, dus ik kijk met vertrouwen uit naar hun uitkomsten.”

Het is de tweede keer dat Gamebasics een rol speelt in het vak Service Science. Vorig jaar was er voor het eerst een gastcollege. Dat was goed bevallen, vandaar dat dit jaar de challenges zijn toegevoegd. Jeroen Derwort is daar enthousiast over. “De ICT vraagstukken die regelmatig op ons pad komen zijn niet zelden erg complex. Het is leuk en nuttig om die uitdagingen aan studenten voor te leggen. Hun inbreng kan een frisse blik of een out-of-de-box gedachte opleveren, die wij kunnen gebruiken om betere beslissingen te nemen.”

Op vrijdag 11 december presenteren de studenten hun werk aan een jury van beoordelende docenten en een vertegenwoordiger van Gamebasics.

Deel dit artikel