Toppositie bij jubileumdeelname Kuip Cup

04 juni 2018

Na ons verdrietige optreden bij de Kuip Cup in 2017, met als resultaat een kleurloze 12de plaats, heeft het afgelopen jaar in het teken gestaan van het binnenhalen van kwaliteit. Naast de harde skills lag de focus vooral – zoals het hoort – op de soft skills. Leiderschap, persoonlijkheid, doorzettingsvermogen en mentale weer- en wendbaarheid.

Nieuwe collega’s zoals Ashwin, Rick, Wietske en afstudeerder Huub, zaten dan ook gewoon bij de 19-koppige selectie. De Kuip Cup 2018 was op de 1e tropische dag van 2018. Dinsdag 29 mei. 

Met 20 teams werd gezweet in de Kuip en op Varkenoord, het trainings- en opleidingsdeel van de nummer 4 van deze eredivisiejaargang.

Tegen gigant KPN werd een ietwat gelukkige 0-0 uit het vuur gesleept. KPN mist zo in de afgelopen jaren nogal eens wat kansen. Op de stuiterende woestijngronden met lichte grascamouflage van Varkenoord, speelden we onze beste wedstrijden. Op karakter, wat past bij deze desolate omgeving speelden we ongelukkig 1-1 tegen Motion10 en wonnen verdiend met 1-0 tegen Koppert. Poulewinst was nog in beeld! De teamleden die niet speelden toonden zich grootse supporters en mooie persoonlijke eigenschappen kwamen naar boven. Roy ontpopte zich op deze dag als lieve verzorger van ons allen. Constant regelde hij persoonlijk dat de watervoorraad werd aangevuld en er dus niemand van zijn stokje ging. Ongevraagd. Onbaatzuchtig werd de zonnebrand gedeeld door Macy. Dat was top!

We hebben een flink aantal collega’s die niet (kunnen) voetballen of er niet zo veel mee hebben. Die kwamen ook lekker langs. Beetje zonnen, broodje eten, foto’s maken, aanmoedigen en pingpongen. De slimste Gamebasics teamleden bleven op eigen initiatief achter op kantoor, lekker in de airco.

De laatste poulewedstrijd was weer op het strakke gras in de Kuip. Winst betekende 1e in de poule en gelijkspel betekende afwachten, verlies betekende ontslagen. We speelden 0-0 en moesten wachten. 1e of 2e in de poule, een prima prestatie. Het werd een 2e plek.

Dit betekende spelen voor plaats 5 – 8. We begonnen de kruisfinales Fabianleus.

Binnen 30 seconden na de aftrap, met voorbereidend werk van Rick v.d. V. en zonder dat de tegenstander een balletje raakte, lag hij er al. Fabian rondde af met zijn linkerbeen. Beheerst en met rust. Ook wij waren verbaasd. Kort daarop lag de bal er aan onze kant ook in. 1-1. Met flink wat fysieke inzet werd de 1-1 over de streep getild, wetende dat wij Luuk de Laat op goal hebben en pingels ons dus niet kunnen deren. En zo geschiedde. We wonnen de penaltyreeks, scoorden alles en Luuk pakte die ene belangrijke penalty.

Onze winnende pingel door Huub. In een bomvolle Kuip.

Daarna barstte de hel los boven Rotterdam en was het klaar. De tropische hitte werd verdreven en wat overbleef was een mooi dinerbuffet en een 6e plaats o.b.v. doelsaldo. Hoogste positie in het veld van 20 teams ooit voor ons. Trots, zeker als je bedenkt dat er bedrijven deelnemen met (tien)duizenden medewerkers.

Waarom we dit jaar wel keihard in het linker rijtje terecht kwamen? Het grote verschil is dat we in de breedte beter zijn geworden en geen échte zwakke plekken hebben. Dit was althans de analyse van onze Hoofdcoach Vinny B, ongetwijfeld ingefluisterd door onze oud- topspeler (helaas geblesseerd) en assistent-coach Sebastiaan. Simpel dus. Just als het in het werk gaat. Of bij een ketting.

Je bent zo sterk als je zwakste schakel.

We hadden weer een prachtige dag met elkaar, met veel teamleden die kwamen aanmoedigen. Op naar het podium in 2019.

Deel dit artikel