Voetbalstadionkantoor krijgt kunstgrasveld

15 juni 2016

Het voetbalstadionkantoor van Gamebasics had al een tribune, een doel, een skybox en een spelerstunnel. Sinds kort is daar een hoogwaardig kunstgrasveld aan toegevoegd, in het User Experience Lab.

Het UX-Lab is in gebruik sinds oktober 2015. Heel wat gebruikers hebben onze OSM-app er al aan de tand gevoeld en waardevolle feedback gegeven. Eén van de wensen die we nog hadden, was om het lab meer aan te kleden, want het oogde allemaal nogal kaal en klinisch.

Guido Janssen, die als afstudeerder samen met agile tester Rob de Vries het UX lab heeft opgezet, legt uit: “Respondenten die zich op hun gemak voelen, zullen veel meer vertellen over wat ze vinden van het spel.” De ruimte waar het onderzoek wordt afgenomen, speelt daarbij een grote rol. Een leuke ruimte maakt het niet alleen prettiger om naar binnen te stappen, maar maakt het ook makkelijker om je op je gemak te voelen.” Met het kunstgras op de vloer is dat gelukt, de ruimte oogt direct een stuk vriendelijker.

Hij vervolgt: “Voor respondenten is het altijd spannend om een onbekend bedrijf binnen te gaan en aan een onderzoek mee te werken waarvan ze geen idee hebben wat ze kunnen verwachten. Wanneer respondenten heel gespannen zijn, denken ze veel meer na over hoe ze het zullen gaan zeggen en mogelijk beperkter antwoord geven. Stel hij vindt iets niet mooi, dan zal hij daar eerder een grapje of opmerking over maken als hij zich op zijn gemak voelt. Of zelfs zeggen dat het niet mooi is, voor ons als onderzoeker het meest nuttig. Wanneer je je niet op je gemak voelt, zal je sociaal wenselijker reageren, of niet op reageren omdat je niets negatiefs wilt zeggen. De ruimte speelt daar een rol in. Een leuke ruimte geeft mensen meer het gevoel dat ze er zitten voor iets leuks, in plaats voor iets spannends. Denk bijvoorbeeld aan hoe je een vriend iets vertelt wat niet goed is, of een nieuwe collega.”

11DSC_0297(1)

Voor Gamebasics een logische stap volgens oprichter Jeroen Derwort. “Een voetbalstadion zonder gras is als een zwembad zonder water.” Echt gras gedijt slecht in een kantooromgeving, vandaar dat voor kunstgras is gekozen. Zoals veel BVO’s overigens ook al op kunstgras spelen. “We zien ernaar uit nog veel testers te mogen ontvangen op het heilige gras van ons vernieuwde UX-lab.”

Geïnteresseerd om mee te doen aan een Usability test van OSM? Meld je aan via het contactformulier!

Deel dit artikel