Voormalig kabinet Balkenende bezoekt Gamebasics

11 december 2019

Op woensdag 11 december ontvingen we bewindslieden uit het voormalige kabinet Balkenende I. Ze werden door Hilbrand Nawijn (destijds minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie) meegenomen naar een aantal mooie Zoetermeerse bedrijven waaronder Gamebasics Studio.

Wat later in de middag reed een luxe touringcar bij ons voor. Eenmaal binnen werden o.a. Jan Peter Balkenende en Piet Hein Donner getrakteerd op een presentatie waarin we de geschiedenis van de wereldpolitiek, voetbal en OSM (met wat humor en interactie) naast elkaar hadden gezet.

Het gaf ons daarnaast de kans om iets te vertellen over de beperkte subsidieregelingen voor de Nederlandse game-industrie ten opzichte van landen als Zweden en Finland.  Het was mooi om te merken dat er goede vragen werden gesteld en dat ze ook bevlogen vertelden over hun observaties.

Iets meer dan een uur later vertrokken ze weer naar, zo hadden we begrepen, een boottochtje even buiten Zoetermeer. We durven gerust te stellen dat het voor iedereen een geslaagde middag is geweest!

 

In deze bus is plek voor zo’n 25 personen.

 

 

 

Deel dit artikel