Wedden om een Snicker van wel!?

12 juli 2019

Zojuist heb ik trots wat Snickers in ontvangst genomen. Dit was een gevolg van een weddenschap welke ik met mijn R&D-team had afgesloten over spelersgedrag in ons nieuwe voetbalspelletje Football Arcade. Na een paar zeer intensieve weken ontwikkelen was de game in juni 2019 beschikbaar op de Play Store en App Store .

Ondanks dat dit slechts een eerste béta-versie is (nog zonder doordacht monetization model), had ik optimistisch geroepen dat er door de eerste 5000 spelers minstens 5 keer betaald zou worden. En dat is dus gelukt! 🙂

In korte tijd is met een klein team heel hard en enthousiast gewerkt om een game op te leveren die, zo bleek uit marktonderzoek onder onze OSM-spelers, in de smaak zou moeten vallen bij ons publiek. Doel van dit project is om ons verder te trainen in de techniek (oa Unity & Gamesparks), ervaring op te doen met het releasen van nieuwe games én een leuke game te maken voor onze users. Het R&D-team heeft zich daarnaast ten doel gesteld om de kennis bij Gamebasics over het maken en releasen van games te vergroten (kennisdeling dus).

De game is inmiddels live en de userdata gaat ons vertellen hoe de game verder ontwikkeld moet worden. Samen met onze grote nieuwe RTS-game in soft launch – genaamd Dynasty Duels – en natuurlijk de ontwikkeling van OSM zijn het drukke tijden bij Gamebasics. Lijkt het je daarom leuk om mee te werken aan één van onze gameprojecten?

Check onze vacatures en neem contact met ons op!

 

Deel dit artikel