Cruyff Foundation Cup 2022

15 juni 2022

De Cruyff Foundation Cup in het Olympisch Stadion, een voetbaltoernooi voor bedrijven met als kers op de taart een team vol ambassadeurs van de Foundation. Met grote namen als Simon Tahamata, Olaf Lindenbergh, Kiki Musampa en Frank Rijkaard. Het grote doel? Geld ophalen voor sportprojecten voor kinderen met speciale behoeften.

Als partner van de Johan Cruyff Foundation en een bedrijf vol mensen met een grote mond over hun eigen voetbalkwaliteiten was er maar één optie voor ons; meedoen.

De wedstrijden tegen de andere bedrijven gingen ons niet slecht af. Twee keer winst, een keer verlies. Toen kwam de wedstrijd tegen de ambassadeurs. Het vertrouwen aan onze zijde was groot. Waren die mannen niet al jaren gestopt met profvoetbal? Moesten ze niet vooral ambassadeur zijn in plaats van vol voor de winst gaan? Had coach Sjaak Swart de spelers wel in de hand?

6-1 werd het. En dat in slechts 15 minuten. Musampa deelde panna’s uit, Michael Krohn-Dehli zette onze keeper voor lul met een schijntrap, Barbara Barend prikte een punter binnen en Tahamata was naar verluidt “voor je als je achter je keek en achter je als je voor je keek”. Zou van Johan kunnen zijn. 

Het was een eer om tegen deze ambassadeurs en oud-profs te spelen. De dag werd verder gevuld met rolstoelrugby, 3-vs-3-basketbal, estafette & beer-pong-voetbal. Aan het einde van de dag was er ruimte voor een pizza en een pilsje, tegen het decor van een zonovergoten Olympisch Stadion. En dat terwijl de rest van onze collega’s onverstoorbaar verder werkte aan onze games. Kan slechter. 

Ambitie voor 2023? Hernieuwde deelname en de wedstrijd tegen de ambassadeurs in trainingskampmodus, achter gesloten deuren.

Deel dit artikel