Gamebasics in de media: Fox, AD, Het Parool en Radio West

30 juni 2016

De release van OSM 3.0 is niet onopgemerkt gebleven in Nederland! Fox Sports bracht het op TV. Het Algemeen Dagblad wijdde er twee paginabrede artikelen eraan. Het Parool besprak OSM in de digitale katern en Radio West zond een uitgebreid interview uit waarin OSM live aan de tand werd gevoeld.

Fox Sports

Het mediacircus begon op 7 juni op Fox Sports. In het eSports programma Dutch College League werd een interview uitgezonden met CEO en oprichter Jeroen Derwort, gemaakt op de Campus Party.

Het Parool

Op 15 juni besteedde het Parool aandacht aan de nieuwe OSM in hun Digitaal rubriek. Hieronder een fragment, lees het hele artikel terug op Blendle.

Online Soccer Manager (OSM voor spelers) is al tijden de bestlopende Nederlandse game in appstores, met naar eigen zeggen 4,5 miljoen spelers, van wie 400.000 Nederlanders. Dat aantal kan de komende tijd weleens aanmerkelijk groeien nu versie drie online staat. Spelhuis Gamebasics heeft nu de beschikking over de namen en beeltenissen van voetbalclubs en hun spelers, na een akkoord met de clubs, bonden en spelers.

AD

18 juni was het de beurt aan het AD, in de bijlage Ondernemen. Voor deze ‘spread’ werd een interview opgetekend met Jeroen, die verhaalt over de oprichting en het internationale karakter van de game.

Het AD pakte op 22 juni onder de titel ‘Wij willen de grootste ter wereld worden’ nog een keer groots uit met Gamebasics in de hoofdrol. Jeroen Derwort werd met co-founder Frank Tijhuis ge├»nterviewd voor dit artikel, dat tevens op de website van het AD is gepubliceerd. Hieronder een kort fragment.

Jeroen Derwort en Frank Tijhuis begonnen vijftien jaar geleden met Online Soccer Manager, een spel waarin je de baas bent van een virtueel voetbalteam. Je bepaalt zelf welke spelers je in je ploeg opstelt. OSM, zoals het ook bekendstaat, is al jaren een van de best scorende spellen op de smartphone. Wereldwijd zijn er meer dan vier miljoen gebruikers die dagelijks sleutelen aan hun ploeg en digitaal met elkaar de strijd aangaan.

Radio West

Als kers op de taart was Jeroen te beluisteren op Radio West in een uitgebreid interview in het programma Haagse Bluf van Tjeerd Spoor dinsdag 28 juni om 18:00 uur. Co-host Ivar Lingen speelde een aantal oefenwedstrijden met ADO Den Haag en koppelde zijn resultaten terug.

Het complete interview op de radio is hieronder te beluisteren.

(De hele uitzending duurde ruim een uur, maar is ingekort door alle muziek en overige items weg te knippen)

We zijn trots op wat we hebben opgebouwd en verheugd dat er zoveel aandacht aan is besteed. Het helpt ons in onze missie om meer mensen voetbalmanager te maken van hun favoriete voetbalclub. En wie weet inspireert het andere Nederlandse ondernemers om iets moois op te zetten.

Deel dit artikel