Gouda

Gamebasics Strategiedag 2017

17 januari 2017

Maandag 9 januari 2017 bleek een memorabele dag te worden in de geschiedenis van het mooiste gamebedrijf in Nederland. Op de dag dat de founders Frank Tijhuis en Jeroen Derwort afscheid namen, was het prachtige Stadhuys van Gouda het decor van de jaarlijkse Gamebasics Strategiedag editie 2017.

Memorabel vanwege de heldere wijze waarop het nieuwe MT het plan voor 2017 neerzette. Al zeggen ze het zelf. Of zoals de vertrekkend CEO Jeroen Derwort, mooi formuleerde op jeroenderwort.nl.

“Komend jaar zal Gamebasics streven naar verdere groei van OSM 3, waarvan de basis is gelegd in 2016. Er gaat extra nadruk naar de wensen van de gebruiker. Waar de productontwikkeling afgelopen jaren vooral gestuurd werd van binnen naar buiten, zal dit veranderen in van buiten naar binnen. De noodzaak om een nieuwe versie op te leveren is er niet meer, waardoor er beter geluisterd kan worden naar de concrete behoeften die de spelers van OSM uiten. Die worden verzameld via o.a. UX tests, uit de community gehaald of uit de analytische data.”

Memorabel ook vanwege het revolutionaire pleidooi van Roberto Branco Martins over de prachtige mogelijkheden die OSM biedt. Voor al onze spelers die dagelijks actief zijn met OSM én voor onze partners in de voetbalwereld. In 2016 is door het team een stevige fundering gelegd met OSM 3, waar in 2017 de hele wereld veel plezier aan gaat laten beleven. En wij ook.

Memorabel vooral door de onverwachte winnaars van de jaarlijkse Gamebasics pubquiz. Wie verwacht er nu dat Marco Tjin wat wint, door de kennis van Radjino Bholanath over Canadese zangers? Met kundige hulp van Alex Rietveld en Roy van Ruijven.


Memorabel uiteindelijk vooral door het warme en zeer prettige afscheid dat we namen van Frank en Jeroen. In een anderhalf uur durende terugblik – die niet verveelde – op ruim 12 jaar Gamebasics, lieten Frank en Jeroen zien waarom ze zo sterk waren samen. Jeroen die alles keurig op een rij, gecontroleerd en verzorgd had, met Frank die improviseerde, onderbrak en enthousiasmeerde. Beiden met een pak humor en met pijn in het hart.

Voor Gamebasics de uitdaging om het in 2017 te laten zien zonder zijn founders.

“Laten wij het maar proberen”
Herman Finkers in ‘EHBO is mijn lust en mijn leven’

Deel dit artikel