Gamebasics verbindt zich aan business club ADO Den Haag

31 juli 2014

Komend seizoen 2014/2015 is Gamebasics verbonden aan ADO Den Haag. Elke thuiswedstrijd zullen er medewerkers of partners van Gamebasics in het stadion en in de business club te vinden zijn.

Het Kyocera Stadion, waar ADO Den Haag haar thuiswedstrijden afwerkt, ligt op een steenworp afstand van het hoofdkantoor van Gamebasics in Zoetermeer. Als echt voetbalbedrijf is Gamebasics hiermee verbonden aan de club uit de regio die betaald voetbal speelt. Directeuren van Gamebasics Jeroen Derwort en Frank Tijhuis namen het ADO shirt van oud-ADO-speler Rick Hoogendorp in ontvangst.

De clubtopscoorder aller tijden van RKC Waalwijk was onder de indruk van het voetbalstadionkantoor van Gamebasics. Hij bleek in het verleden ook OSM te hebben gespeeld. Hij coachte zijn eigen club ADO Den Haag naar een verdienstelijke 12e plaats. Toen hij zelf nog voetbalde bekende hij steeds Manchester United te kiezen, om dan zichzelf te scouten. “Ik was volgens het spel steeds de slechtste op het veld, maar dat maakte me niks uit.”

Na een tijdje hield hij het managen voor gezien. Hoogendorp: “Mijn telefoon stond vol met spelletjes. Ik was er de hele dag mee bezig. Toen heb ik op een dag alles eraf gegooid.” Uiteraard heeft hij na vandaag de OSM app weer prominent op zijn telefoon gezet.

“Iedereen bij Gamebasics heeft weer een andere voorkeur voor een club uit de Eredivisie”, aldus Derwort. “Maar ADO Den Haag heeft toch een speciaal plekje, omdat het dé club van de regio Den Haag is. We hopen getuige te mogen zijn van een goed seizoen.”

Deel dit artikel