Gamebasics x 442oons

11 juni 2018

Gamebasics en Youtube-kanaal 442oons zijn een unieke samenwerking aangegaan op 7 juni. Voor de eerste keer in haar geschiedenis heeft Gamebasics de heilige verzameling competities opengesteld aan een externe partij. We besloten onze managers de kans te geven om te genieten van een grappig Youtube-kanaal in combinatie met ons voetbalmanagementspel. Dit resulteerde in een samenwerking met een van de grootste voetbalgerelateerde Youtube-kanalen in het Verenigd Koninkrijk.

In ons spel OSM kunnen managers in bijna 100 verschillende competities spelen. Het is een van de grote pluspunten van OSM. We hebben bijvoorbeeld nostalgiecompetities toegevoegd (met het Ajax van ‘96), een Pokemon-competitie, kerstcompetities en obscure competities zoals de Oekraïense 2e divisie. Waarom niet een competitie die is opgezet door Youtubers die OSM leuk vonden en tegelijkertijd een kanaal onderhielden dat uitblinkt in het op de hak nemen van de Premier League? De combinatie leek perfect.

Daar werd het idee geboren: een competitie in OSM die volledig was aangepast zodat iedereen die het Youtube-kanaal 442oons kende zich hier thuis voelde. Uit een poll op het kanaal van 442oons bleek dat 70% van de volgers zat te wachten op een online voetbalmanagementspel. Nou, dat kwam goed uit. Het was alleen makkelijker gezegd dan gedaan. We hadden dit nog nooit gedaan en het leek alsof ook andere games hun vingers hier nog niet aan hadden gebrand.

Wat volgde was een aaneenschakeling van belletjes, e-mails en tickets. Uiteindelijk lukte het ons. Zo konden we een nieuwe competitie live zetten voor onze managers: de 442oons Super League. We hopen dat ze de humor kunnen waarderen en de nieuw getekende spelers en managers zien zitten.

Als onze managers in deze competitie blijven spelen zou dat deuren openen naar nog meer grappige, extreme, alternatieve en mooie competities. Wie weet wat er ons nog allemaal te wachten staat! Voor mij persoonlijk? Een Gamebasics x Lionel Messi competitie lijkt me wel wat.

Deel dit artikel