VO Voetbal League finale gespeeld in Kyocera Stadion

27 april 2016

De ADO Den Haag VO Voetbal League is een spannende voetbalcompetitie voor jongens en meisjes van middelbare scholen in Den Haag. Vanaf 10 januari hebben verschillende teams van 12 scholen deze onderlinge competitie gespeeld. Gamebasics sponsort en was erbij toen op zondag 24 april de finale werd gespeeld in het Kyocera Stadion.

Enthousiast waren de diverse teams van start gegaan in januari, toen het toernooi officieel geopend werd met onder andere een peptalk van John Metgod. De reguliere speelrondes werden in de zaal afgewerkt, maar het spelen van de finales vond plaats in een echt voetbalstadion. Een unieke belevenis waar de kinderen naartoe hadden geleefd.

24apr16_VOVL_finales_wedstrijdenWF5minuutrust

De finale

Op het veld van het Kyocera Stadion waren vier miniveldjes gemaakt, waar de deelnemers de wedstrijden tegen elkaar speelden. Supporters konden plaatsnemen op de tribunes om hun favorieten aan te moedigen.

24apr16_VOVL_finales_kickoff4

Het weer zat soms niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Met veel overgave werd er gevoetbald. De jongens en meisjes kwamen uit in verschillende leeftijdscategorie├źn, die vernoemd waren naar voetballers van ADO Den Haag.

24apr16_VOVL_finales_wedstrijdenWF13

Aan het einde van de middag maakten de winnaars trots hun ereronde. Alle deelnemers hadden een onvergetelijke middag gehad.

24apr16_VOVL_finales_5EdithStein-winnaarBeugelsdijkLeague

OSM competitie

Naast het voetballen voor de VO Voetbal League is er ook een spannende OSM competitie georganiseerd, waarin de deelnemers van de VO Voetbal League verwikkeld zijn. Deze competitie loopt nog door tot het eind van het voetbalseizoen. Nog alle kans dus om iets te winnen, ook voor degenen die minder hebben uitgeblonken op het voetbalveld.

Eindstanden

Danny Bakker League
1. Vatelschool
2. Johan de Witt
3. Segbroek College
Fair play: Johan de Witt

Tom Beugelsdijk League
1. Edith Stein
2. Hofstad mavo
3. SG Zuidwest
Fair play: Roemer Visscher

Ruben Schaken League
1. Lyceum Ypenburg
2. Roemer Visscher
3. Segbroek college
Fair play: Flex College

Lineth Beerensteyn
1. Roemer Visscher 1
2. Hofstad mavo
3. Roemer Visscher 2
Fair play: Hofstad mavo

Deel dit artikel